Belediye hizmetinde YİD gündemde

Haber Giriş : 20 Aralık 2004 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DPT, çöp toplama, su dağıtımı ve kent içi ulaşım gibi belediye hizmetlerinde Yap-İşlet-Devret sistemini yeniden devreye sokacak kanun üzerinde çalışmalara başladı.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), kamu özel sektör işbirliği ile yapılabilecek her türlü projede, yap-işlet (Yİ), yap-işlet-devret (YİD) ve işletme hakkı devri gibi imtiyaz addedilen işlerin devreye sokulabilmesine zemin hazırlayacak, kapsamlı bir kanun çalışması üzerinde çalışmalara başladı.

Yılın ilk çeyreğinden itibaren gündeme gelmesi beklenen kanunla, kamu yatırımlarına yeterince kaynak aktarılamamasının önüne geçilebilecek, büyük yatırımlar özel sektör eliyle yapılabilecek.

Kanunun çıkarılması halinde, yatırım programında yer alan bazı projelerin de yap-işlet ya da yap-işlet-devret kapsamına sokulabileceği belirtiliyor. Kanun tasarısı hazırlıkları sırasında kamu, özel sektör ve yerel yönetimlerle birlikte çalışmaların yapılacağı, hangi projelerin gündeme geleceğinin de bu üç tarafca belirleneceği ifade ediliyor.

SAĞLIK VE ULAŞTIRMA ÖN PLANDA

Konuya ilişkin, Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nda ciddi çalışmalar sürdürüldüğü belirtiliyor. Yİ ve YİD gibi imtiyaz sözleşmelerinin kent içi ulaşım, çöp toplama ve su dağıtımı gibi alanlarda da gündeme gelebileceğine işaret ediliyor.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber