OGS sistemi arızalandı, otoyolda kuyruklar oluştu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya),

TEM yolunun Adapazarı gişelerinde OGS ve KGS sistemi trafo arızası nedeniyle enerjiden kaynaklanan arıza nedeniyle çalışmayınca, araç kuyrukları oluştu. 30 dakika süren arıza sırasında sürücüler, görevlilerle tartıştı.

TEM yolunun Adapazarı gişelerinde saat 15.00 sıralarında OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) ve KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) sistemi, trafo arızası nedeniyle çalışmadı. Karayolları 17'nci Şube Müdürlüğü ekipleri sorunu çözemeyince, bölgeye trafik ekipleri çağırıldı.

Günde binlerce aracın geçtiği gişelerde arızanın oluşmasının ardından TEM yolunda araç kuyruğu oluştu. Çok sayıda otobüs ve kamyon şoförü araçlarından inerek yetkililerle tartıştı. Araçların bir kısmı nakit gişelerine yönlendirilirken, trafik kontrollü olarak sürdü.

Olay yerine gelen teknik ekipler 30 dakika süren çalışmanın ardından arızayı giderdi. Ardından otoyolda oluşan kuyruklar kısa sürede sona erdi. Yetkililer ilk defa böyle bir arıza yaşandığını, arızanın OGS'leri besleyen trafolara aşırı enerji yüklenmesi nedeniyle sistemlerin çöktüğünü ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber