Telekom işçilerine zam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2009 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türk Telekom A.Ş'de 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Türk Telekom A.Ş Genel Müdürlüğü Kültür Merkezi'ndeki imza törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom A.Ş Genel Müdürü Paul Doany, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan ve öteki ilgililer katıldı.

Bakan Yıldırım, sözleşmenin 2009-2011 yıllarını kapsayacağını ve bu sözleşmenin Türk Telekom A.Ş tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı. Sözleşmenin 2 ay gibi kısa bir sürede imzalandığına işaret eden Yıldırım, bu sayede çalışanların belirsizlikten kurtulduğunu söyledi.

İş yerinde "çalışma barışının" önemine değinen Yıldırım, "Çalışma barışı olunca hem işveren, hem çalışan hem de ülke kazanır. İş hayatında 3 önemli bileşen vardır; işveren, iş yeri ve çalışan. Bunlardan biri eksik olmamalı. Ama çalışan en önemlisidir, çalışan olmazsa hiçbiri olmaz" diye konuştu.

Şirketin kriz ortamında bile istihdama gittiğini kaydeden Yıldırım, bu durumun bilişim sektörünün krizden etkilenmediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Türk Telekom'da çalışan 18 bin 500 kişinin bu toplu sözleşmeden yararlanacağını anlatan Binali Yıldırım, "7. Dönem Toplu İş görüşmelerinde Türk Telekom bir ilki yaşadı, çalışanlar greve gitti ve sözleşme bağıtlanamadı. Şimdi kısa sürede bu sözleşme bağıtlandı. Demek ki 7. dönemde yaşananlardan dersler alınmış, sözleşmeyi imzaladık. Türk Telekom'u ve Haber-İş Sendikası'nı tebrik ediyor, sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum"dedi.

Türkçe konuştu

Türk Telekom A.Ş Genel Müdürü Doany, konuşmasını Türkçe yaptı. Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Akcan'a seslenen Daony, "Arkadaşım Ali, şimdi biz rekabete karşı aynı taraftayız. Allah rekabete yardımcı olsun" dedi. Doany, toplu sözleşme sürecine destek verenlere teşekkür etti.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Akcan da sözleşmenin bu kadar kısa sürede ve normal seyrinde imzalanmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Akcan, "Türk Telekom adına bir ilk. İlk defa masa başında anlaşmayla, karşılıklı tarafların birbirini anlayarak imzalanan bir sözleşme" dedi.

Türk Telekom A.Ş İnsan Kaynakları Başkanı Gökhan Bozkurt da görüşmelerin 13 Şubat 2009 tarihinde başladığını ve 3 Nisan 2009'da yapılan 5. toplantının anlaşmayla sonuçlandığını bildirdi.

Bozkurt, çalışanların ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ay yüzde 3.5, üçüncü 6 ay yüzde 2.5, dördüncü 6 ay yüzde 2,5 ücret zammı alacağını, bunun yanı sıra 3 ve 4. 6 aylık dönemlerde de enflasyonun yüzde 2,5'i aşması halinde aşan tutarın yüzde 75'inin bir sonraki dönemde ücretlere ilave edileceğini, sosyal yardımların da yine aynı oranlarda artılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber