Cumaya giden memuru bile takibe almışlar

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 12 Nisan 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon ikinci iddianamesinde yer alan bilgilere göre; örgüt mensupları vakit namazı kılan ve Cuma namazına gidenler fişlediği, İmam Hatip Liselerine de gizili kameralar yerleştirildiği ortaya çıktı. Ergenekon üyeleri, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'nda çalışan memurların Cuma namazına gitmelerini takibe aldığı gibi namaz çıkışında da görüntülerini kaydetmiş. Eruygur'dan ele geçirilen 5 nolu CD içerisinde; ?sağlık bakanlığı? isimli word dosyasında, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı ana binası altında 02 Ocak 2004 günü kılınan Cuma namazı ile ilgili hazırlanan bilgi notu yer alıyor. Notta; mescidin yeri ve Cuma namazına katılan kişilerin sayısı belirtiliyor. ?Tarım köy işl bak? isimli word dosyasında, 02 Ocak 2004 günü Tarım Bakanlığı çalışanlarının Cuma vaktinde Cuma namazı için hazırlık yaptığı ve Bakanlık binası yakınındaki Tarım Vakfı camisine gittikleri belirtiliyor ve caminin dağılması sırasında görüntülerin çekildiği kaydediliyor.

NAMAZ KILAN FİŞLENMİŞ!

İddianamedeki bilgilere göre Ergenekoncuların namaz kılanları da adım adım takibe aldığı görülüyor. ?Cami Takip1? isimli resim dosyasında Jandarma Binbaşı Mustafa Akış tarafından hazırlanan bir çizelge yer alıyor. Çizelge içersinde, caminin adı, caminin kapasitesi, vakit namazlarına ibadet için gelen kişi sayısı, vakit namazlarında caminin doluluk oranı, Cuma namazlarına ibadet için gelen kişi sayısı ve Cuma namazlarında camilerin doluluk oranı yer alıyor. ?İllerin İrticai Tehdit Durumuna Göre Sıralama EK-D? isimli Excel dosyasında ise 81 vilayet hakkında puanlama şeklinde yapılan değerlendirmeler bulunuyor.

İMAM HATİPLERE GİZLİ KAMERA

Emekli Orgeneral Şener Eruygur'dan ele geçirilen 13 Nolu CD içersinde, ?Biyografik isthb/adana j bölge k lığı? isimli klasörde, ?K.Maraş-Türkoğlu İHL. Gizli Kamera, Diğer okullar normal Kame? isimli 3 dakika 21 saniyelik bir görüntü dosyası yer alıyor. 08.05.2003 tarihli görüntüde, bir okulun öğretmenler odasında ve koridorlarında türbanlı bir bayanın gizli kamera ile çekilen görüntüleri yer alıyor. ?Elbistan Cüceli ilk öğr.?, ?Elbistan İmam Hatip?, ?Elbistan Karamağra İlk Öğrt.?, ?K.Maraş İmam Hatip?, ?Maraş Türkoğlu İ.H.L.? ve ?Merkez Elmalar İlk öğrt.? isimli power point dosyalarında türbanlı öğrenci ve öğretmen resimleri bulunuyor.

CAMİ VE MESCİTLER GÖZALTINDA

Cumhuriyet Çalışma Grubu da, emekli Orgeneral Şener Eruygur döneminde; açılan Kuran kursu sayısını, İmam Hatip Okullarının öğrenci durumunu, nüfusa göre cami ve mescit miktarını, camilerde ve mescitlerdeki toplam din görevlisi sayısını, vakıf, dernek, pansiyon, özel okul, aş evleri gibi kuruluşları, üniversitelerdeki irtica yanlısı öğrenci ve öğretim görevlilerinin sayısının tespit edip rapor tutmuş.

Ergenekon'un kasası 3'üncü iddianamede

Daha önce iki iddianame hazırlanan Ergenekon kapsamında üçüncü iddianamenin yazımına başlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanacak üçüncü iddianamede 10 ve 11'inci dalga operasyonu kapsamında tutuklunan muvazzaf albay Mustafa Koç, Cengiz Köylü, Bedrettin Dalan, Susurluk hükümlüsü eski Özel Harekât Dairesi Başkanı İbrahim Şahin, Mustafa Özbek, polis memurları yer alıyor.

2. ADAM BELLİ OLACAK

Üçüncü iddianamede, Ergenekon Örgütü'nün hücre yapılanmasının ağırlıklı olarak yer alacağı öğrenildi. 3. İddianamede, örgütün kasasının ve 2 numaralı yöneticisinin de bulunduğu öğrenildi. Örgüt içerisinde dönüşümlü yöneticilik yapıldığı için 1 numara değil, 1 ve 2 numaraların bulunduğu öğrenildi. 3. İddianame ile 5'i askeri, 2'si sivil olmak üzere örgütün 7 gizli yapılanmasının yüzde 50'sinden fazlasının deşifre edildiği öğrenildi.

DÜNDAR'A SUÇ DUYURUSU

İkinci iddianamede bir mail adresinde ismi geçtiği için sert tepki gösteren gazeteci Uğur Dündar hakkında da hakaret suçundan suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Uğur Dündar, Ergenekon Soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları için ?vasıfsız? ifadesini kullanmıştı.

RTÜK'ten 18 kanala Ergenekon cezası

Radyo Televizyon üst kurulu, Ergenekon davası zanlılarından Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu öne sürülen bir ses kasedini yayınladıkları için 18 TV kanalına uyarı cezası verdi. Ses kaydını yayınlayan kanallar arasında; ATV, NTV, Kanal 24, CNN Türk, Kanal 7, STV ve TV 8 de bulunuyor. Cezaya sebep olan ses kaydında, Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur ile GATA Beyin Cerrahisi Servis şefi arasındaki konuşmalar yer alıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber