1 Mayıs 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2009 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 1 Mayıs "Emek ve Dayanışma Günü" kutlanıyor.

- Türk-İş, Taksim Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs 1977'de ölenleri anacak ve Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakacak. Türk-İş'in mitingi, Kadıköy İskele Alanı'nda yapılacak.

- Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu ve konfederasyon üyeleri, Taksim Alanı'na yürüyecek ve kutlama programı gerçekleştirecek.

- DİSK ve KESK'in de aralarında bulunduğu sendika, siyasal parti ve sivil toplum kuruluşları, Pangaaltı'nda toplanarak Taksim Alanı'na yürüyecek.

- Ankara Garı önünde toplanacak sendika, siyasal parti ve demokratik kitle örgütü üyeleri, Sıhhiye Alanı'nda miting yapacak.

- İzmir Gündoğdu Alanı'nda sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla miting yapılacak.

- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli kentlerde de kutlama programları icra edilecek.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TOBB'un 64. Genel Kurulu dolayısıyla Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen resepsiyona katılacak.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'taki Sadr grubunun lideri Muktada El Sadr'ı Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr'ı, AB Genel Sekreterliğinde kabul edecek.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte Antalya'da ihracat rakamlarını açıklayacak.

6- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in Bayındır ilçesindeki 12. Çiçek Festivali'nin açılışına katılacak.

7- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesince Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Uluslararası Türkiye Eğitim Araştırmaları Kongresi'nin açılışında konuşacak.

- Çelik, daha sonra Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi "Entelektüel Etkinlik Merkezi" ve Dardanos Kampüsü "Yıldız Blokları"nın açılış törenleri ile kongrenin açılış resepsiyonuna katılacak.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB 64. Genel Kurulu öncesi, merkez binada düzenlenen hizmet şeref belgesi ve plaket töreninde bulunacak.

9- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Muğla Üniversitesinde, "Türkiye Birinci Bölgesel Isıtma" konferansında konuşacak.

10- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanlığı Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesini ziyaret edecek.

11- Şehitlerimizi uğurluyoruz...

- Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı köyü yakınlarında yola döşenen mayının patlatılmasıyla şehit olan piyade er Murat Çavdar'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verilecek.

12- KKTC'de 19 Nisanda yapılan erken seçimlerden sonra oluşan yeni meclis, ilk toplantısını yapacak.

- Milletvekillerinin yemin töreninden sonra Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu'na yeni hükümeti kurma görevi verecek.

13- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde temaslarda bulunacak.

14- Beyan ettiklerinin 3 katını kaçırdılar.

- Maliye Bakanlığının 2008 yılı vergi denetim sonuçlarına göre, 113 bin 73 vergi denetimi yapıldı, mükelleflerin beyan ettiği gelir 78,8 milyar, kaçırdıkları gelir 211,1 milyar, kaçırdıkları vergi ise 4,7 milyar lira.

- BSMV'de beyan edilen gelirin 21 katı, damga vergisinde 17,2 katı, veraset ve intikal vergisinde de 7,4 katı devletten gizlendi.

15- Bankaların kredi muslukları tarıma akıyor.

- Son yıllarda önemi giderek artan tarım sektörüne şirketler yatırımlarını, bankalar da kredilerini kaydırdı.

- Ocak 2009 ayı verilerine göre, bankaların tarım sektörüne kullandırdıkları kredilerin tutarı yaklaşık 14 milyar lira.

- Tarıma kullandırılan krediler Türkiye İş Bankası'nda 2008 yılı sonu itibariyle 756 milyon lira düzeyine ulaşırken, Vakıfbank'ta son 5 yılda yaklaşık 1 milyar lira oldu.

- Geçen yıl tarım sektörüne Yapı Kredi 250 milyon, TEB de 231 milyon lira kredi sağlarken, Denizbank'ta bu tutar 1 milyar lirayı aştı.

16- Turkcell Süper Lig'de 30. haftanın ilk maçında, Ankara'da Hacettepe ile Galatasaray karşılaşacak.

17- Beko Basketbol Ligi'nde 29. haftanın açılış maçında Ankara'da Casa TED Kolejliler ile OYAK Renault, karşı karşıya gelecek.

18- Lig derbilerinde Fenerbahçe'nin bileği bükülmüyor.

- Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Lig'de ezeli rakipleriyle son yıllarda yaptığı derbilerde galibiyet sayısında büyük üstünlük kurdu.

- Galatasaray ile yaptığı son 9 lig maçından 7'sini kazanıp, 1'inde berabere kalıp, 1'ini yitiren, "Sarı Kanaryalar", Beşiktaş'a karşı ise son 7 lig maçından 5'ini galip bitirdi, 2'sinde berabere kaldı.

- Ezeli rakiplerine karşı son 16 lig derbisinden 12'sini kazanıp, 3'ünde berabere kalan ve yalnızca 1 kez yenilen Fenerbahçe, toplam 27 gol atıp, kalesinde 10 gol gördü.

19- Beşiktaş derbi yoksulu...

- Siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Lig'de son 4 sezonda ezeli rakipleriyle yaptığı 14 maçtan 10'unu yitirirken, 2 kez berabere kaldı, yalnızca 2 kez kazanabildi.

- "Kara Kartallar", Fenerbahçe ve Galatasaray ile son 4 sezonda yaptığı lig derbilerinde toplam 15 gol atarken, kalesinde 24 gol gördü.

- Beşiktaş, son 4 sezonda bu haftaki rakibi Fenerbahçe ile yaptığı 7 lig maçında da galibiyet alamazken, bu süre içinde 5 kez yenilip, 2 kez berabere kaldı.

20- Derbi maça doğru...

- Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki son 10 maçta sarı-lacivertliler 5, siyah-beyazlılar 2 kez galip geldi, 3 maç da berabere sonuçlandı.

- Ezeli rakiplerin son 10 randevusunda Fenerbahçe 14, Beşiktaş ise 11 gol attı.

- Beşiktaş, Fenerbahçe ile yaptığı son 6 maçta galip gelemezken, son 5'ini ise yitirdi.

- Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi öncesi iki takımda toplam 12 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber