İl İçi Yer değiştirmede sıralar neden açıklanmıyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl içi yer değiştirme kılavuzunda 01-05 mayıs 2009 tarihleri arasında sıraların ilan edileceği belirtilmişti.

Biz de bunu http://www.memurlar.net/haber/136764/ linkinde

Şeklinde yayımlamıştık.

1 Mayıs'ın ? Emek ve Dayanışma Günü tatili " olması nedeniyle MEB tarafından İl Milli Eğitim müdürlüklerine gönderilen maille açıklama tarihinin 04-05 Mayıs olarak değiştirildiğini http://www.memurlar.net/haber/138575 linkinde yayımlamıştık.

Bu durum;

http://personel.meb.gov.tr/upload/2009%20İL%20İÇİ.pdf linkinde aşağıdaki şekilde görülebilir.

Buraya kadar bizce de hiç sorun yok olağan dışı bir durum ortaya çıkmıştır ve tarih değişmiştir. Kaldı ki 01-05 Mayıs ile 04-05 Mayıs arasında öğretmen için bir farklılıkta yoktur.

Burada ki sorun olan; bir iki günlük bir planlamanın ülkemizin en büyük teşkilatı tarafından yapılamamasıdır. Yani bu tarih 04-10 ya da 04-15 olarak ta açıklanabilir. Buna kimsenin bir diyeceği de olmayacağına göre bu kadar kısa süreli bir işlemde bile kendi emrine bağlı kalamayan bir teşkilatı siz düşünün.

Bu öğretmenlere yani idarenin çalışanlarına karşı saygısızlığıdır. Bu da idarenin anlayış felsefesini bariz olarak ortaya koymaktadır. Her şey dörtdörtlük olsun istemek tabii ki yerinde değil ama yapılacak bazı şeyleri zamanında yerine getirmemek ya da kendi tasarrufunda olan bir zamanı ayarlayamamak ne kadar anlamlıdır?

Gerçi bakanlık tarafından yürürlüğe konulan 04.03.2006 tarihli yönetmeliğe göre başvuruların Mart ayında alınması gerektiği halde Nisan'da almıştır, sıralamaların ise Nisan ayında açıklanması gerekirken yeni açıklanacaktır.

İlk grup sıra çalıştırması Haziranda olmalı iken Ağustos'ta yapılacaktır. Nedense yaşanan tüm aksaklıklar öğretmenin, MEB çalışanlarının aleyhine olan aksaklıklar olmaktadır. Temenni ederim ki bakanlık kılavuzda bizi şaşırtacak bir değişiklik daha yapar ve Haziran'da ilk grup sırayı çalıştırır ve Temmuz, Ağustos aylarında da yönetmeliğe uygun olarak sıra tayinleri yapar.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber