'Şehit polis eşi Vali'yi şikayet etti' haberine Vali'den açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şarbak: Aysel Dursun duygu sömürüsü yapıyor

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, kendisini makamında azarladığını iddia ederek hakkında şikayette bulunan Aysel Dursun'un trafik kazasında hayatını yitiren eşi nedeniyle duygu sömürüsü yaparak kamuoyunu yanılttığını bildirdi.

Şarbak, yaptığı yazılı açıklamada, bazı internet sitelerinde, ?Şehit polis eşi Vali'yi şikayet etti? başlığıyla, kendisiyle görüşen ve oğluna iş isteyen şehit polis eşi Aysel Dursun'u azarladığı yönünde haber yer aldığını belirtti.

Haberin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şarbak, şöyle devam etti:

?Aysel Dursun, 25 Nisan 2009 tarihinde makamda kabul edilmiş, kredi kartları sebebiyle yüksek miktarda borcunun bulunduğunu ve bunları ödeyemediğini, kendisine yardım edilmesini istemiştir. Kendisinin sosyal güvenlik kapsamında bulunması nedeniyle kamu kaynaklarından yardım edilemeyeceğinin söylenmesi üzerine, üniversiteyi terk eden oğlunun işe yerleştirilmesini istemiş ancak kamu kurumlarına sınavla personel alındığı, özel sektörün de ekonomik koşullar nedeniyle yeni işçi almadığının ifade edilmesi üzerine ağlayarak ve şehit polis eşine sahip çıkılmadığını söyleyerek makamı terk etmiştir.?

Şarbak, görüşme sırasında Valilik görevlilerinin de makamda hazır bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

?Aysel Dursun, hiçbir şekilde azarlanmamış, sadece ödeyemeyeceği kadar borçlanmaması gerektiği ifade edilmiştir. Vatandaşların, Vali dahil kamu görevlilerini, haksız uygulamalara karşı şikayet etme hakkı bulunmaktadır. Ancak adı geçen kişi, yaptığı şikayetin sonucunu beklememiştir. Aysel Dursun, trafik kazasında hayatını yitiren eşi sebebiyle duygu sömürüsü yapmak suretiyle kamuoyunu yanıltmaktadır.?

Aysel Dursun ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize Valisi Şarbak'ın kendisine ?Ayağını yorganına göre uzat. Eşin kurşunla şehit olsaydı, devlet yardımcı olurdu? dediğini iddia ederek, ?Uzun süre düşündükten sonra Başbakanımıza şikayet etme gereksinimi hissettim. Yazdığım şikayet dilekçesini faksladım. Çok üzüldüm, çok ağladım. Eşim ve ben bunu hak etmedik? dedi.

Aysel Dursun'un eşi polis memuru Dursun Öztürk, 17 Temmuz 1997'de Sivas'ın Zara ilçesinde görev dönüşü meydana gelen trafik kazasında bir komiser ve 2 polis memuruyla birlikte şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber