Bombalar oltaya takıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

M. AKİF ERDEM İstanbul

Balıkçıların ihbarı üzerine Beykoz açıklarındaarama yapan dalgıçlar, el bombası, kalaşnikof parçaları ve 2 binin üzerinde M-16 mermisi buldu

Poyrazköy mevkiinde yapılan kazılarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği İstanbul Beykoz'da bu kez de denizden cephane çıktı.

Çubuklu'da balık tutan vatandaşların ihbarı üzerine dalgıçlar yardımıyla yapılan aramalarda, el bombası, bubi tuzağı ve tüfek mermilerinin aralarında bulunduğu 10 kasa mühimmat bulundu. Mühimmatın çoğunun kullanılamayacak derecede eski olduğu belirtildi.

Çubuklu İskelesi'ne yaklaşık 100 metre uzaklıkta amatör balıkçılık yapan vatandaşlar dün saat 10.00 sıralarında denizde mermi olduğunu fark edince 155 Polis İmdat'ı arayarak durumu bildirdi.

Mühimmat karaya çıkarıldı

Yaklaşık 10 metre açıkta görülen mermilere ulaşabilmek için Deniz Polisi ile Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme ekipleri de Çubuklu'ya geldi.

Çevrede yapılan araştırmanın ardından harekete geçen dalgıç polisler, ihbarın yapıldığı noktadan suya girerek mühimmatı karaya çıkardı.

Bariyerlerle çevrilen alana hiçbir teknenin girmesine izin verilmezken, iki botta bulunan polislerin dalışları saat 19.35'e kadar sürdü.

Aramalar devam edecek

Dağınık halde ele geçirilen mühimmat kasalarında; 4 el bombası (3'ü kullanılamayacak durumda), 7 sis bombası, 2 plastik patlayıcı, bubi tuzakları, işaret fişekleri, fünyeler, kalaşnikof tüfek parçaları ve mermileri ile 2 binin üzerinde M-16 mermisi bulunduğu öğrenildi.

Delil torbalarına konulan mühimmat, Polis Kriminal Laboratuvarı'na götürüldü. Arama çalışmalarının bu sabah yeniden başlayacağı bildirildi.

Polis, mühimmatı incelemeye aldı

Çubuklu'da balık tutan amatör balıkçılar, denizde mermiler olduğunu fark edince, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler, çevrede yaptığı araştırmanın ardından harekete geçti. Çubuklu İskelesi'nin 100 metre açığında mermilerin tespit edildiği noktada denize giren dalgıçlar, kasalar dolusu mühimmat buldu. Karaya çıkarılan ve delil torbalarına konulan mühimmat, incelenmek üzere Polis Kriminal Laboratuvarı'na götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber