CHP'li başkanın ilk icraatı 31 personelin görevine son vermek oldu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı'nın istemediği öne sürülen yedisi başörtülü 31 kişinin AK Partili oldukları iddiasıyla BİGEV'den çıkarıldıkları iddia edildi.

SARIYER Belediyesi Bilişim Gençlik Evi'nden (BİGEV) çıkarılan personelin başörtülü olması ve siyasi nedenlerinden ötürü işine son verildiği ileri sürüldü. CHP'li belediye ve taşeron firma bir açıklama yaparak ?Personelin yaptığı işle aldığı eğitim uyuşmadığı için işten çıkardık' derken işine son verilen BİGEV eski Genel Koordinatörü Vural Ünlü, başörtülü personele ?Ya başınızı açın ya işten çıkın' dendiğini iddia etti.

ESKİ KOORDİNATÖR SUÇLADI

VURAL Ünlü, belediye adına BİGEV'de hizmet sunan taşeron firma Kent Grup'un sahibi Sebahattin Doğan'ın işten çıkarma gerekçesi olarak, CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in BİGEV personelinin AK Partili olduğunu ve başörtülülerle çalışmak istemediğini söylediğini iddia etti. İşten çıkarma gerekçesi olarak personelin üniversite mezunu olmadığı yönündeki gerekçenin doğru olmadığını savunan Ünlü, ?Birçok arkadaşımız üniversite mezunu hatta bazıları yüksek lisans bile yapıyor. İşten çıkarılma gerekçemiz personelin başörtülü oluşu ve AK Partili olduğumuz iddiasıdır. Bu nedenle yedisi başörtülü 31 kişinin işine son verildi' dedi. Ünlü, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birçok kez görüşmek istediklerini fakat isteklerinin her seferinde reddedildiğini de söyledi.

TAŞERON FİRMANIN TASARRUFU

BİGEV ihalesini alan Kent Grup firmasının sahibi Sebahattin Doğan ise iddiaları yalanlayarak ?CHP'li belediyenin sayısal, sözel ve bilgi işlem alanında eğiticilik yapan kişilerin ilgili bölümleri bitirmiş olmaları şartı aradığı için çalışan listesini kontrol ettim. Uygun olmayan 11 kişi ile sözleşme uzatmadık. Belediyenin bana ?Başörtülüler ile çalışma' gibi bir söylemi olmadı' dedi. Sarıyer Belediyesi yetkilileri de işten çıkarmaların taşeron firmanın tasarrufu olduğunu, belediye olarak kimsenin inaçlarını ve siyasal görüşünü sorgulamadıklarını söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber