Kilo vermek gün geçtikçe zorlaşıyor!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 10:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Günümüze değin yapılan çok geniş araştırmalarda kilo kaybetmenin hiç de söylendiği kadar kolay olmadığı gözlenmiştir.

Kilo vermek isteyenlere her zaman söylenen, önerilen ciddi bir düşük kalorili diyet ile birlikte egzersiz yapmalarıdır. Ancak günümüze değin yapılan çok geniş araştırmalarda kilo kaybetmenin hiç de söylendiği kadar kolay olmadığı gözlenmiştir. Metabolik bozukluk, insanı etkileyen çevresel faktörler mutlaka incelenmelidir ve kalori kısıtlaması gibi diyetler yerine Sağlık Bakanlığı'nca onaylanan doğru tedaviler uygulanmalıdır.

Farmakognozi ve Fitoterapi Derneği üyesi Dr.Özgür GÖKNEL, kilo alımı başta genetik yani kalıtsal faktörlere bağlıdır ve 90'dan fazla gen kilo alımını kontrol etmektedir. Bu genetik mirasımız bizde bazal metabolizma hızımızın düzenlenmesinde çok büyük öneme sahiptir. Ancak moralinizi bozmamalısınız, kilo alımı kadar kilo vermenin farklı yolları da var diyor ve ekliyor; Eğer genetik mirasımızda kilo alımı varsa biz ne yaparsak yapalım çoğu kez kilolu oluruz ve kısa süreli kilo kaybetsek bile bir süre sonra kaybettiğimiz kiloları tekrar geri alırız.

Bizler düşük kalorili diyet ve egzersiz ile kilo kaybetmeye başladığımızda vücut derhal kendini sanki bir ?kıtlık? varmış ve o kıtlıkta minimum vücut ağırlık kaybı yapılmalı? felsefesi ile vücut ağırlığının kaybına karşı direnç göstermeye başlar ve kilo kaybı başta iyi giderken birkaç ay sonra kilo vermemiz duraksar. Hatta bu yaptığımız başarılı diyet ve egzersiz programını devam ettirsek bile kilo almaya başlarız. Çünkü vücut kilo kaybına çok güçlü bir direnç oluşturmakta ve bunu metabolizmamızı yavaşlatarak gerçekleştirmektedir.

Çevresel kirlilik bize kilo aldırmaktadır. Sanayinin, tıbbın, beslenme ve hijyenin ilerlemesi ile ömrün uzadığı ifade edilmekteyse de 21. yüzyılda doğan çocukların obezite riski nedeni ile anne ve babalarından daha kısa bir ömre sahip olacakları araştırmacılar tarafından iddia edilmektedir. Çünkü obezite ve obezitenin yol açtığı kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı, metabolik sendrom ve kanserler ömrü ciddi ölçüde kısaltmaktadır.

ÇEVRESEL KİRLİLİK(ÇEVRE KİRLİLİĞİ) KİLO ALDIRMAKTADIR

Sanayileşme çevre kirliliğini de beraberinde getirmektedir. Tarımda endüstriyel ürünlerde, elektrik malzemelerinde, yangın söndürücülerde, plastik ve kauçuk materyallerde kullanılan organoklorin bileşikleri vücutta yağ depolarında birikmekte ve vücudun metabolizmasını yavaşlatmaktadır.

Diyet ve egzersiz ile kilo kaybı ortaya çıkmaya başladığında bu çevresel toksinlerin kandaki düzeyleri artmakta ve bu durum metabolizmayı daha da yavaşlatarak kilo kaybını durdurmaktadır. Bu nedenle hekimler ve diyetisyenler ciddi kalori kısıtlaması yaptırdıkları bireylerin gıda niteliklerini iyice araştırmalı ve bu obeziteye yol açan obezojenik çevre kirliliği maddelerinin bulunmadığı organik gıdalara bireyi yönlendirmelidir. Bu metabolizma yavaşlamasının önüne geçmenin insan doğasına ve yapısına en uygun metodu yeşil çay ile kafeini birlikte kullanmaktır. Bu ikili çok uygun miktarlarda bir araya geldiğinde metabolizmayı hızlandırmakta, obeziteye neden olan yağ depolarının metabolik aktivitelerini arttırmakta, bunun yanı sıra iştahı ve bağırsaklardan şeker ve yağın emilimini de azaltıp kilo kaybedilmesine yardımcı olmaktadır.

Günümüzde bu yoğun çevresel obezojenik faktörlerin fazlalığı nedeni ile sadece egzersiz ve ciddi kalori kısıtlaması kilo vermek için yeterli olamamaktadır.Kilo kaybı için kullanılan sentetik kimyasal ilaçların da iyi sonuçlar oluşturamamasındaki en büyük neden birkaç kilo kaybedildikten sonra vücudun metabolizmasının yavaşlayarak kilo kaybını durdurmasıdır. Bir de bu ilaçların ciddi yan etkileri olmaktadır. Tüm bu zorlukların üstesinden gelebilen 5000 yıldır dünyada sağlık verici olarak kullanılan yeşil çaydır.Sağlık Bakanlığı; yeni olarak içinde yeşil çay ve kafein bulunan ve metabolizmayı aktive eden, bütünüyle doğal ve yan etkisi bulunmayan bir zayıflama tabletini onaylayıp eczanelerden serbestçe satılmasına izin vererek bir ilke imza atmıştır.

Sağlık Bakanlığı'nca etkili ve güvenli olduğu onaylanarak eczanelere gönderilmiş güçlü zayıflama tabletlerinden yardım alabilirsiniz. Doğal kafein ve yeşilçay içeren doğal tabletler kilo kaybetmek isteyenlerin bu hedeflerini daha kolay yakalamalarını sağlayacaktır.Zayıflama için kullanılan Sağlık Bakanlığı izni bulunmayan bitkisel ürünlerden ise mutlaka uzak durulmalıdır. Bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı'nca kontrolleri yapılmadığı için çok toksik hatta öldürücü sonuçların ortaya çıktığı geçtiğimiz yıllar içinde görülmüştür.Tüm bu nedenlerden ötürü kilo vermek için gıdaların kalori değerleri kadar organik olup olmadığına bakılmalı, çevresel atıklardan uzakta durulmalı, egzersiz yapmalı ve metabolizmayı hızlandıracak Sağlık Bakanlığı denetiminde, satışı eczanelerden yapılan, doğal maddelerden geliştirilmiş ve bu nedenle insan metabolizmasına uygun zayıflama tabletleri kullanılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber