Güldüğü için öğrencisini döven öğretmene soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2009 12:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir Konak'taki Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencisi Eren Ç.'yi oje süren kız arkadaşına güldüğü gerekçesiyle dövdüğü öne sürülen öğretmen E. Ö. hakkında soruşturma açıldı.

Olay, geçen çarşamba günü Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 3/C sınıfında okuyan 10 yaşındaki E. Ç., aynı sınıftaki kız arkadaşının ayak tırnaklarına oje sürdüğünü görünce güldü. Sınıf öğretmeni 56 yaşındaki E. Ö., iddiaya göre önce kulaklarını çektiği öğrenci E. Ç.'yi tokatlayıp yumruk attı.

Öğretmeninden dayak yediği için hıçkırıklara boğulan E. Ç., ders bitiminde soluğu evinde aldı. Oğlunun yüzüyle kulağının arkasında oluşan morlukları görünce şoke olan anne Dudu Ç., öğretmenin dövdüğünü öğrenince hemen polise başvurdu ve şikayetçi oldu.

Öğretmenin oğlunu daha önce de dövdüğünü ileri süren Dudu Ç., ?O zaman eşimden korktuğum için düştüğünü söyledim. Ama bu ikinci dayak, sabrımızı taşırdı? dedi. Dudu Ç., velilerin çocukları okuması için okula gönderdiğini, onlara sevgiyle yaklaşması gereken öğretmenin şiddet uygulamasının anlaşılmaz olduğunu belirterek şöyle dedi:

?Ne olursa olsun, kimsenin daha ilköğretim okulu seviyesindeki bir çocuğa elini kaldırmasını anlamıyorum. Hele bir öğretmenin. Biz çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz. Çocuklarımıza böyle davranacaklarsa hiç göndermeyelim. Zaten oğlum da korkusundan okuluna gidemiyor, eğitimi yarıda mı kalsın? Küçük kızım, ağabeyinin bu halini görünce okula gitmekten korkuyor.?

Savcının talimatıyla sınıf öğretmeni E. Ö.'nün ifadesine başvuruldu. Öğrencisini dövmediğini ileri süren öğretmen E.Ö. serbest bırakıldı. Dudu Ç. ise dövülen oğlunun hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber