İLKSAN'dan yeni projeler...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLKSAN yönetim Kurulu Başkanı Tuncer YILMAZ Öğretmen bülteninde yaptığı açıklamada, "2007-2008 yıllarında Antalya İli Alanya İlçesinde bulunan Ananas Otel, mahkemece belirlenen fiyattan iki kez satışa çıkarılmış olmasına rağmen ihaleye katılan olmadığı için satışı gerçekleştirilememiştir." dedi.

İLKSAN tesislerinin 2008 yılının gelir fazlası ile kapttığını belirten Yılmaz, yaz aylarında üyelere hizmet veren Aydın İli Didim İlçesinde bulunan tesisin kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı, iştirake ait Alanya İlçesi Mahmutlar beldesinde turizm amaçlı çalıştırılan, üç yıldızlı DE-HA Otelinin de 2008 yılından itibaren Didim tesisiyle aynı fiyatlardan, üyelere hizmet vermeye başladığını belirtti.

ANKARA'YA 128 YATALI ÖĞRETMENEVİ

Ankara/Ulus'ta bulunan Öğretmenevinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Projesi" kapsamında kamulaştırılması nedeniyle, Ankara/Kurtuluş'ta bulunan Genel Müdürlük binasının yerine 128 yataklı bir Öğretmenevi planlanarak projelerinin tamamlandığı ve ihale safhasına getirildiğini açıklayan Başkan Yılmaz "Ayrıca, Karanfil Sokakta müstecirde bulunan 80 yataklı otelin tahliyesi de gerçekleştiğinde toplam 208 yatak ile Ankara'da büyük bir konaklama açığı kaliteli bir hizmetle giderilecektir." dedi.

PENDİK ARAZİNDE ORGANİK TARIM YAPILACAK

Aydın İli Didim İlçesi Akbük Beldesinde bulunan zeytinliğin bakımı ve ilaçlanmasının yapıldığını vurgulayan Yılmaz, Sandığın taşınmazlarından olan Pendik arazisi üzerinde organik tarım yapabilmek için İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesiyle görüşmeler ve gerekli yazışmalar yapıldığını, bu proje gerçekleştiğinde Sandığa büyük ve sürekli bir gelir sağlandığını ifade etti.

BUNGALOV EV YAPILACAK

Balıkesir İli Burhaniye İlçesinde bulunan arazinin etrafının ağaçlandırılması için İl ve İlçe Tarım Müdürlükleriyle görüşmeler yapıldığını açıklayan Yılmaz, "bu arazimize müstakil bungalov evler yaptırılarak üyelerimize ucuz ve kaliteli tatil imkânı için proje çalışmalarına başlanmıştır." dedi.

BOLU'DA KAPLICA İMKANI

1943 yılında yayımlanan 4357 Sayılı İLKSAN'ın kuruluş Kanununun 11/4 maddesinde; "....kaplıca gibi tesisler satın alarak veya yaptırarak..." denildiğini belirten Yılmaz "Bolu İli Karacasu Beldesi sınırları içinde bulunan arsamız, belediye tarafından imar planında okul yeri olarak tahsis edildiğinden, bu tahsisin kaldırılması için Bolu Valiliği ve Karacasu Belediyesi ile yazışma ve görüşmeler yapılmıştır. Tahsisin kaldırılması halinde yıllardır üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, arsa üzerine Termal Tesis ve Fizik Tedavi Merkezi yapılması planlanmıştır. Ayrıca; ülkemizin değişik yerlerinde bulunan üyelerimizin hem tatil, hem tedavi hem de doğal güzelliklerinden faydalanabilmeleri amacıyla MTA Genel Müdürlüğü ile mevcut sıcak su kaynakları üzerinde görüşmeler yapılmış, uygun görülen yerlerde aynı amaca hizmet eden tesislerin yapılması projelerimiz arasında yer almaktadır." dedi.

TOKİ'DE HÜSRAN

Ankara/Sincan-Yenikent'te bulunan, İLKSAN arazisinin üyelere konut yapılması amacıyla 2004 yılında TOKİ'ye satıldığını belirten Yılmaz, "Arsa üzerine 2788 konut yapılmıştır. Yapılan olumsuz kampanyalar nedeniyle iki yıla yaklaşan pazarlama kampanyasına rağmen üye talebi yeterli olmadığından konutlardan ancak 963'ü üyelere satılmış, kalan konutlar da üçüncü şahıslara pazarlanmıştır." dedi.

ÜYELER İLKSAN'A GÜVENMİYOR

Üyeleri bilgilendirmek amacı ile yapılan il gezilerinde; üyelerin bir çoğu "...İLKSAN'a güvenmediğini, imkanlarından ayrıcalıklı kişilerin faydalandığını, sosyal tesislerin yetersiz olduğunu, Sandık imkanlarından yeteri kadar faydalanamadıklarını " ifade etttiğini ancak kendilerinin yaptığı açıklamalar sonrasında üyelerin "..biz böyle bilmiyorduk!" diyerek ikna olduklarını belirten Yılmaz "Bunun sebebi de, bilgi kirliliği, eksik bilgilendirme, üyeyle iletişim kanallarının yetersiz olması yanında, özellikle bazı kişi ve kuruluşların sürekli olarak Sandık hakkında, "vurguna, talana, yolsuzluğa ve soyguna son" veya "İLKSAN'ın mafya vari bir yapı ile sömürüldüğü" şeklindeki kampanyalarıdır. Acaba bu kampanyaları yürütenler ellerini vicdanlarına koyarak mı söylüyorlar, yoksa çamur at izi kalsın mı diyorlar?" dedi.

İLKSAN'IN KAPATILABİLMESİ İÇİN BİR MİLYAR TL'YE İHTİYAÇ VAR?

Ayrıca; İLKSAN'ın kapatılmasının ne delegelerin, ne de sendikaların yetki alanı içerisinde olmadığını belirten Yılmaz "1943'ten bu güne kadar bir virgülü bile değiştirilemeyen bu kanunun değiştirilmesi ancak siyasi iradenin kararıyla olacaktır. Kanun yürürlükten kaldırıldığı takdirde İLKSAN kapatılabilir veya kanunda değişiklik yapılarak üyelikler isteğe bağlı hale getirilebilir. İLKSAN'ın kapatılabilmesi için üyelerin bu güne kadar olan haklarının verilmesi ,bu hakların verilebilmesi için de yaklaşık bir milyar liranın devlet bütçesinden İLKSAN'a aktarılması gerekecektir. Bu meblağın aktarılmadan kapatılması halinde Sandığın elinde bulunan öz kaynaklar üyelerin alacaklarına yetmeyecektir. Devletimiz ben çalışanlarımın haklarını korurum der, haklarımızı da verirse kapatılsın fakat bu mümkün görülmemektedir. Hiçbir üyemizin, mağdur olmadan tüm hakedişlerini eksiksiz ve zamanında aldığı, devletin en iyi ve hızlı işleyen kurumlarından bir olan İLKSAN'ı kapatmanın kime ne menfaat sağlayacağını takdirlerinize bırakıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber