Şırnak'ta çatışma: 1 şehit, 3 yaralı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Bestler-Dereler'de eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen bir grup teröristi etkisiz hale getirmek için sabaha karşı hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı. PKK'lılarla çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.Çatışmalar devam ediyor.

PKK'lı teröristlerin geçiş güzergahlarından biri olan Şırnak'ın Bestler-Dereler Bölgesi'nde eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen bir grup teröristi etkisiz hale getirmek için sabaha karşı hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsögüt Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu ve gizlenebileceği mağaları bombaladı. Ardından bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Teröristlerin kaçabileceği bölgeler ile stratejik alanlara indirilen timler, köy korucularıyla birlikte derin vadiler ve onlarca mağaranın bulunduğu Bestler Dereler Bölgesi'ni didik didik arıyor.

Operasyonda PKK'lıların gizlendikleri bir çok sığınak bulunup imha edilirken, kaçan teröristlerin askerlerin geçiş güzergahına mayınlı tuzaklar kurduğu belirlendi. Bunun üzerine bölgeye sırtta taşınabilir Jammer ciazları götürülerek önlem alındı.


GENELKURMAY'DAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

- Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta bir güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 3 güvenlik görevlisinin de yaralandığı olayın, teröristlerce tuzaklanan mayının patlaması sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde bugün saat 12.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlisi şehit oldu, 3 güvenlik görevlisi yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde de dün saat 16.30 sıralarında görevden dönen güvenlik güçlerine bir grup terör örgütü mensubu tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerince anında karşılık verilmesi üzerine teröristler ateşi keserek kaçtı.


İLK ÇATIŞMA HABERİ

- Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Güçlükonak ilçesi Fındık beldesi Şevi mezrası yakınlarında operasyona çıkan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Bir süredir bölgede devam eden operasyon kapsamında dün gece saat 01.00 sıralarında çıkan çatışmada silah sesleri sabah saatlerine kadar Güçlükonak ilçe merkezinden de duyuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber