9 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Mimar Sinan'ı anma etkinlikleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla Çankaya Köşkü'nde yapılacak.

- Gül, güven mektubunu sunacak olan Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Raul Jose Betancourt Seeland'ı, Televizyon Yayıncıları Derneği heyetini, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve beraberindeki Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuları, Yemen Başbakan Vekili Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Milli İstihbarat Başkanı Ali Muhamet Al-Anisi ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 fabrikanın açılışı ile 46. Yılda 46 Ödül törenine katılacak. (Saat: 15.30)

- Erdoğan, Televizyon Yayıncıları Derneği heyetini Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

3- AK Parti, CHP, MHP ve DTP grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, İnebolu'da...

- Toptan, 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü törenlerine katılacak.

- Toptan, İnebolu Meslek Yüksekokulu el sanatları, fotoğraf ve cezaevi el sanatları sergileri ile Çanakkale Savaşları fotoğraf sergisinin açılışlarını yapacak.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara'da, "Yolsuzlukla Mücadele ve Yolsuzluğu Önleme Yöntemleri" konulu seminerin açılışında konuşacak.

6- Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri Koordinasyon Komisyonu toplantısına katılacak.

7- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret amacıyla gittiği Pakistan'da temaslarda bulunacak.

8- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da, Avrupa Devlet Piyangoları ve Loto Birliği 5. Kongresi'nin açılışında konuşuyor.

9- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İGDAŞ tarafından İstanbul'da düzenlenecek İNGAS 2009-3. Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu'na katılacak.

- Yıldız, daha sonra, Aydınlı Grup tarafından yaptırılan, güneş enerjisinden elektrik üretilecek konut projesi Solarkent'in açılışını gerçekleştirecek.

10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, Ulaştırma Bakanlığı Geleneksel Bahar Futbol Turnuvası kupa töreni ve Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarılı olan Ulaştırmaspor Kulübü sporcularının ödül törenine katılacak.

11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Uluslararası Çalışma Konferansı çalışmalarına katılmak üzere İstanbul'dan İsviçre'nin Cenevre kentine gidiyor.

12- TBMM'den...

- Genel kurulda, Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören tasarının görüşmeleri sürecek. (Saat: 15.00)

- Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile ihracatçı birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı görüşülecek.

3- DP Genel İdare Kurulu, genel başkan Hüsamettin Cindoruk başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

14- TOBB ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK/Dünya-Türk İş Konseyi'nin, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenleyeceği Avrupa Bölge Komitesi toplantısına katılacak.

15- Merkez Bankası, haziran ayı birinci dönem beklenti anketini açıklayacak.

16- Ulaştırma Bakanlığı, TCDD, Uluslararası Demiryolu Taşımacılığı Hükümetlerarası Örgütü ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nca ortaklaşa düzenlenen "Avrupa ve Asya Arasında Demiryolu Taşımacılığı" konulu çalıştay, İstanbul'da başlayacak.

17- 16. Altın Koza Uluslararası Film Festivali...

- Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen festivalin açılış töreni, sanatçıların katılımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılacak.

18- Toplantı...Sempozyum...Etkinlik...

- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, 16. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali hakkında Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 11.00)

- TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne Ticaret Odası'nı ziyaret edecek ve toplantı yapacak. (Saat: 13.00)

- 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrenciler, Erzurum ve İzmir'de etkinliklerde bulunacak.

19- Çimento sektörü ihracata yöneldi.

- Sektör, yakınlık avantajını kullanarak başta Rusya ve Orta Doğu olmak üzere ihracatını 10 milyon tonun üzerine çıkarmayı hedefliyor.

- Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Genel Koordinatörü Tezmen: "Üretimin iç pazara göre yapıldığı çimento sektörü, şartların ağırlaşması sebebiyle mecburen ihracata yöneldi."

20- Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 2008-2009 sezonuyla ilgili İstanbul'da değerlendirme toplantısı yapacak.

21- Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

22- 32. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası finalleri, Letonya'da sürüyor.

- Türkiye, (C) Grubu'ndaki 3. ve son maçında Valmiera'da Sırbistan ile karşılaşacak.

23- 18. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu'nda Türkiye, 2. maçını başkent Erivan'da Ermenistan ile yapacak.

24- Atletizmde Türkiye Süper Ligi 2. Kademe Müsabakaları, Bursa'da başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber