Pırlanta'da yüksek indirim aldatmasın!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, öyle bir açıklama yaptı ki; adeta 'kazıklanıyoruz' dedirtti. Kalkan pırlantadaki büyük indirimi şişirilen fiyatlara bağladı.

Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, pırlanta ürünlerde yapılan indirimlerin aldatmaca olduğunu iddia ederek, ''Pırlantada bu kadar büyük indirimin yapılmasının nedeni 10 liralık malı 100 liraya satmalarından kaynaklanıyor'' dedi.

Kalkan, yaptığı açıklamada, altının her türlüsünün değerli olduğunu belirterek, altın alan bir kimsenin zarar etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Vatandaşın fazla parası olmamasına rağmen çok değerliymiş gibi pırlanta ürünler aldığını belirten Kalkan, şöyle konuştu:

''Bazı mücevheratçılar ve televizyonlarda yayımlanan reklamlarda pırlantada sevgililer günü için yüzde 40-50 indirim yapıldığını görüyoruz. Kimse altında yüzde 2 bile indirim yapamazken onlar yüzde 40-50'lere varan indirim yapıyorlar. Pırlantada büyük indirimlerin yapılmasının nedeni 10 liralık malı 100 liraya satmalarından kaynaklanıyor. Pırlanta satıyorum ama sorana yok dememek için.''

Tek taş pırlanta yüzüklerin 600 liradan 100 bin liraya kadar satılabildiğini anlatan Kalkan, ''5 bin liralık pırlanta yüzük alan kişi bu yüzüğü daha sonra yarı fiyata bozdurabilir. Onun yerine 100-120 lira değerinde alınacak bir altın yüzükte en fazla 20-25 lira zarar edersiniz'' dedi.

Altında da fantezi ürün diye adlandırılan ürünlerde işçiliğin fazla olması dolayısıyla kuyumcuda bozdurulmak istendiğinde fiyatında düşüş yaşandığını bildiren Kalkan, ''Fantezi takılarda da işçilik vardır. Bu nedenle yüzde 20-25-30'lara varan kayıp söz konusudur'' dedi.

Kalkan, vatandaşlardan mücevheratın lüks olanından kaçınmalarını istediklerini söyledi.

Altının genelde hem süs hem de yatırım amacıyla kullanılabileceklerin alınmasını istediklerini belirten Kalkan, şunları kaydetti:

''Ben iş yerimde vatandaş hayal kırıklığına uğramasın diye altının çok lüksünü satmıyorum. Çünkü 2 bin liralık altın alan bir kişi bu ürünü çok düşük fiyata bozdurabiliyor. Böyle olunca da kişi kuyumcu beni aldattı diyor. Fantezi ürünlerde kuyumcu zarar etmiyor ama alan kişi sonunda zarar ediyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber