Bu sene ÖSS'ye başvuran gençler yüzde 30 daha şanslı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 06:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2009 Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) başvuran öğrenci sayısındaki düşüşe rağmen kontenjanlardaki artışa dikkat çekerek, "Bu yıl sınava girenler, geçen yıl aynı şartlarda başvuran adaylara göre, yüzde 30 daha fazla bir yükseköğretim programını kazanma şansına sahipler." dedi.

1 milyon 350 bin adayın katılacağı ÖSS, pazar günü Türkiye'de ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. Sınava girmek için başvuranların sayısı yaklaşık 190 bin azalırken, kontenjanlar devlet üniversitelerinde yüzde 15, vakıf üniversitelerinde yüzde 20 arttı. Bunun sınava girenler için büyük avantaj oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Bu gelişmenin sürmesini ve birkaç yıl içinde adayların büyük ölçüde mezun oldukları yıl yükseköğretim programına yerleşmelerini diliyoruz." şeklinde konuştu.

Yarımağan'dan ÖSS adaylarının dikkatine!

ÖZELLİKLE büyük şehirlerde sınava girecek adaylar, bir iki gün önceden sınav yerini mutlaka görmeli.

SORULARIN geçen yılki ile aynı düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Bazı sorular adaylara zor gelirse bundan kesinlikle endişe duymasınlar. Zor sorular da olmak zorunda.

SINAV günü cep telefonu ile binaya kesinlikle girilmeyecek. Bir adayın üzerinde, kapalı bile olsa cep telefonu bulunduğu tespit edilirse sınavı geçersiz sayılacak.

145 puan almak için 120 sorunun ortalama yüzde 15'ini, 165 puan alabilmek için de 180 sorunun yüzde 25'ini çözmek gerekiyor.

ADAYLAR kopya olaylarına karşı duyarlı olsunlar. Cevap kâğıtlarına sahip çıkmalılar.

SINAV sonuçlarını 1 ay içinde açıklayabileceğimizi tahmin ediyorum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber