'MEB okulları belediyeye devrediyor' iddialarına yalanlama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASIN AÇIKLAMASI--11/06/2009

11.06.2009 tarihinde ANKA tarafından 'MEB'den radikal karar' başlığı ile servise konulan ve okulların belediyelere bağlanacağı iddiasını taşıyan haberlerle ilgili aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

Her şeyden önce söz konusu haber yanlış ve çelişkilerle doludur. Haberde atıfta bulunulan 230/2589 sayılı yazının içeriği ile haberin başlığı arasında herhangi bir bağlantı yoktur. Haberde adı geçen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Avrupa Birliği ile yürüttüğü ve kısa adı MEBGEP olan Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi'nden bahsedilmekte ve proje iş tanımında yer alan politika bileşeni faaliyetleri arasında 'Eğitim Hizmetlerinin Yerel Yetkililere Devri' ifadesi yer almaktadır. Bu ifadeden okulların belediyelere devredileceği sonucunun nasıl çıkarıldığı anlaşılamamıştır. Bakanlığımız, daha önce de elindeki birçok yetkiyi taşra teşkilatlarına devretmiştir. Yeni yapılanma çerçevesinde de bu yönde çalışmalarını sürdürecektir.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları belediyelere devretmesi gibi bir çalışması bulunmamaktadır. Bakanlığımız sadece belediyelerin eğitime yaptıkları ya da yapacakları katkı anlamında her türlü çalışmaya destek vermekte ve bu kapsamda işbirliği gerçekleştirmektedir.

Asılsız bir iddia içeren bu haberle, kime, nasıl bir mesaj verilmek istendiği merak konusudur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla

İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber