Yatarak tedavi gören hastalardan yüzde 1'e kadar katkı payı alınacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 09:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, yatarak tedavi gören hastalardan yüzde 1'e kadar katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme kabul edildi.

-YATAN HASTALARDAN KATKI PAYI ALINMASI-

Komisyonun bugünkü çalışmasında 43 maddelik tasarının 8 maddesi daha kabul edildi.

Kabul edilen düzenlemelere göre, Maliye Bakanlığınca belirlenen hastalık gruplarına göre yatarak tedavide sağlanan sağlık hizmetleri için hizmet bedelinin yüzde 1'ine kadar katılım payı alınacak. Yatarak tedavide katılım payını almamaya, yarısına kadar indirmeye veya bir katına kadar artırmaya Maliye Bakanlığı yetkili olacak. Yatarak tedavide alınan katılım payının tutarı, bir takvim yılında asgari ücret tutarını geçmemek kaydıyla her bir yatarak tedavi için asgari ücretin dörtte birini geçemeyecek.

Üniversitelerde maddi durumu yetersiz öğrencilerin kısmi zamanlı olarak çalıştırılması da hüküm altına alınıyor. Burs alan veya burs alma şartlarını taşıyan öğrenciler, eğitim gördüğü üniversitelerde çalıştırılabilecek. Bu öğrenciler, işçi sayılmayacak. Bu öğrencilerin, saat ücreti, İş Kanunundaki günlük brüt asgari ücretin dörtte birini geçemeyecek. Bu öğrencilerin YURT-KUR'dan aldığı kredi ve burslar da kesilmeyecek.

Üniversitelerin bilimsel araştırma projelerine ilişkin ödenekler de bütçe dışı özel hesaptan karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber