RTÜK üyesine ergenekon kınaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Kurul üyesi Mehmet Dadak'ın ''Ergenekon'' davasının ikinci iddianamesinin eklerinde Üst Kurul üyelerine yönelik sözleri nedeniyle konunun Kamu Görevlileri Etik Kuruluna bildirilmesine ve Dadak'ın kınanmasına karar verdi.

RTÜK'ün CHP'li üyesi Dadak özür diledi

RTÜK üyeliğine CHP kontenjanından giren Mehmet Dadak, Ergenekon sanığı Tuncay Özkan ile yaptığı telefon görüşmesinde, basına yansıyan ifadelerinden dolayı özür diledi. Üst Kurul, Dadak hakkında kınama cezası verdi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Üst Kurul Üyesi Mehmet Dadak ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Akman, Üst Kurul'un olağan toplantısında, üyelerden Mehmet Dadak'ın, Ergenekon sanıklarından Tuncak Özkan ile yaptığı telefon görüşmesindeki ifadelerinin gündem dışı olarak ele alındığını söyledi. Müzakere öncesi Dadak'ın, kurul üyelerinden maksadını aşan ifadelerinden dolayı özür dilediğini belirten Akman, "Kendisi ile ilgili konu görüşüldüğünde, Sayın Dadak kurulu terk etti. Konu, 8 üye ile birlikte müzakere edildi. Konunun Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na bildirilmesi ve Sayın Dadak'ın Kurul Üyeleri gıyabında sarfettiği bu sözlerden dolayı kınanmasına karar verildi." diye konuştu. Akman, konunun 9.madde kapsamında değerlendirilmediğini kaydetti.

Mehmet Dadak ise Ergenekon davasında yargılanmakta olan Tuncak Özkan ile 12.04.2008 tarihinde Cumhuriyet Mitingi yapıldığı bir günde, mitingten hemen sonra, Özkan'ın araması üzerine konuştuğunu belirterek, şunları dile getirdi: "Bu konuşmada hakikaten, beni de üzen, haddini aşan sözlerim olmuştur. Ama bu sözlerin bir rahatsızlığımın neticesinde olduğundan ve bir stres halinde olduğundan gerçekten o sözleri sarfetmemem gerektiğini düşünüyorum. Bundan dolayı o cümlelerde adı geçen tüm kurul üyesi arkadaşlarımdan, ilgili daire başkanından ve kamuoyundan özür dilerim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber