Yazıcı: Gümrüklere 752 personel alınacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı bu sene için gümrüklere 752 personel alınacağını açıkladı. Yazıcı, ÖSYM'nin merkezi yerleştirmeyle yapacağı atamaların gümrüklerdeki ihtiyaca cevap vermek için yapıldığını ifade etti.

Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrük Müsteşarlığı personelinin elektronik kura yoluyla kurum için yer değiştirmesiyle ilgili toplantıya katıldı. Gümrüklerde çalışan memurların yerlerinin değiştirildiğini ifade eden Yazıcı, elektronik atama sayesinde adil bir yerleştirme yapılacağı bilgisini verdi.

Atamalarla doğudakilerin batıya, batıdakilerin doğuya gittiğini ifade eden Yazıcı, kişinin kıdemi ve tercihlerinin dikkate alınarak görevlendirmeler yapıldığını dile getirdi. Yazıcı, gelecek yıla kadar rotasyona tabi olup da rotasyona uğramayan personel kalmayacağını kaydederek, "Elektronik atama ile bin 831 personel tayinci konumda. Özür gurubunda 772 personel bulunuyordu. Bunların 206 personelin talebi kabul edilip mazeret tayini olarak gerçekleşti. 939 kişinin tayinleri internette yapılacak." bilgisini verdi.

Konuşmasının ardından düğmeye basan Yazıcı, gümrük memurlarının yeni yerlerini ekrana yansıttı. Bazı atama örneklerini okuyan Yazıcı, bir memurun Gürbulak'tan Edirne'ye tayin olduğunu bir başkasının ise Ankara'dan İzmir'e gittiğini aktardı. Bu yıl kaç personel alınacak sorusuna, "752 kadro var. Merkezi atama sistemiyle alınacaklar." cevabını verdi.

Gündeme ilişkin soruları da cevaplayan Yazıcı, "AK Parti ve Gülen'i bitirme" planı olarak anılan Taraf gazetesinin haberiyle ilgili "Benimde hem hukukçu hem siyasetçi olarak söyleyeceğim çok şey var. Bugün değil uygun bir zamanda konuşuyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber