Eğitim sendikacıları arasında gerginlik

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2009 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen ile Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen'in düzenlediği ?Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde yeni yaklaşımlar' konulu seminer ve Alevilik paneli yüzünden kapıştı. Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Rıza Özer'in tepkilerine yanıt veren Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak, ?Eğitim sendikasıyız, bu tür seminerleri yaparız, yapmaya da devam edeceğiz. Başarımızı hazmedemiyorlar? dedi.

Eğitim Bir Sen İzmir Şubesi 17-19 Haziran tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik seminer düzenledi. Etkinliğin 3'üncü gününde Alevilik paneli gerçekleştirildi. Ancak Eğitim Sen 1 Nolu Şube yöneticileri, dün basın toplantısı düzenledi, okulların seminerlerine çakışmasına karşın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu seminere ve öğretmenlerin katılımına izin vermesini eleştirdi. Başkan Özer, ?din eğitimi' başlıklı konularında da yer aldığı seminerin içeriğinin müfredata aykırı olduğunu öne sürdü. Basın toplantısına katılan Alevi- Bektaşi ve Yöre Dernekleri İzmir Platformu Dönem Yürütücüsü Şehri Tuğcular, Alevilerle ilgili paneli eleştirdi. Konferans veren Doç.Dr. Osman Eğri'nin alevileri teslim etmediğini, bu seminerin hükümet tarafından bilinçi olarak yaptırıldığını ve İzmir'in özellikle seçildiğini öne sürdü. Tuğcular, Eğitim Bir Sen'den özür beklediklerini kaydetti.

Bu eleştiri ve iddialar üzerine bugün Eğitim Bir Sen 1 nolu Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak basın toplantısı düzenledi. Panele de katılan Samed Dede Cemevi Külliyesini Yaptırma- Yaşatma Derneği Genel Başkanı, Alevi Dedesi Veli Güler'in de hazır bulunduğu toplantıda Şenocak, iddialara yanıt verdi. Eğitimi, öğretimi, toplumu ilgilendiren her konunun kendi konuları olduğunu belirten Şenocak, eğitim bilim odaklı faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. Şenocak okullarda seminer dönemi olduğu için valilik oluru almak zorunda olduklarını vurgulayıp, başarılarının hazmedilemediğini söyledi. Eleştirilerin seminer bittikten 15 gün sonra, Sivas olaylarının yıldönümünde yapıldığına da dikkat çeken Şenocak, ?Seminer öğretmenlere yönelikti, öğrenciye değil. üstelik müfredata da aykırı değil, müfredatta yoga da girdi reankarnasyon da. Ayrıca Aleviliği sadece Aleviler mi konuşur? Bilim adamlarını getirdik, onlar konuştular. İlahiyatta okurken yabancı bilim adamlarının eserlerini okuduk. Siz müslüman olun ondan sonra mı okuyalım, diyeceğiz? diye konuştu.

Alevilik paneli ile ilgili eleştirilere bir yanıt da Güler'den geldi. Güler, ?Alevilik karanlık kutu olsun, istiyorlar. Alevilik bizim tekelimizde, diyorlar. Siz ne kadar Alevisiniz? Kendi siyasi ideolojilerini Alevilik sanıyorlar. Aleviliği bilseler Prof. Dr. İzzettin Doğan'a karşı çıkmazlardı. Cesaretleri varsa, kendileri gerçek Aleviyse basın, kamuoyu önünde onların tarafları, kaynaklarıyla birlikte tartışalım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber