Sendika başkanları Köşk'ten mutlu ayrıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika başkanları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Başkanların Köşk'ten mutlu ayrıldıkları gözlendi.

Özel İstihdam Büroları ve tıkanan toplu sözleşme sürecini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen Türk-İş, Hak-İş ve DİSK Başkanları çıkışta açıklama yaptı. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün toplu sözleşme sürecinin uyum içinde sonuçlanmasını istediğini belirtti.

işçiler hükümetten yeni teklif bekliyor

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, toplu sözleşme sürecinde görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Maksadımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Sözleşmeyi masada bitirmek istiyoruz" dedi. Kumlu, "Hükümetten yeni bir teklif bekliyor musunuz?" sorusuna ise, "Elbette bekliyoruz." cevabını verdi. Sendika başkanları bugün Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile süreci görüşecek.

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu ve DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmelerinin ardından Çankaya Köşkü'nün çıkışında soruları cevapladı. Sendika başkanları, Cumhurbaşkanı Gül'den 'özel istihdam bürolarıyla ilgili kanun hakkındaki endişelerini aktarmak' üzere randevu istemişti. Görüşmede ise tıkandığı yorumları yapılan toplu sözleşme süreci de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Gül, sendika başkanlarından sorunların diyalogla çözülmesini istedi. Konunun karşılıklı iyi niyetle ve ülke şartları göz önüne alınarak değerlendirilmesini tavsiye etti. Köşk çıkışında memnun oldukları gözlenen sendika başkanları, hükümetle görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Türk-İş'e bağlı sendikalar toplu sözleşme sürecinde hükümetle anlaşmaya varamamaları üzerine bu sabah bir saat iş bırakma eylemi yapmıştı. Eyleme Hak-İş de destek vermişti.

Bu arada sendika başkanları, özel istihdam bürolarıyla ilgili görüşlerini içeren dosyaları da Cumhurbaşkanı Gül'e sundu. Hak-İş Başkanı Uslu, gece yarısı çıkarılan düzenlemenin çalışma hayatındaki barışı torpilleyeceğine dikkat çekti. Gül'ün ise kanun hakkında titiz bir çalışma yapma sözü verdiğini aktardı. DİSK Başkanı Çelebi ise kiralık işçi statüsünü yaygınlaştıracak kanunla kölelik sistemine kadar giden bir altyapının oluşacağını öne sürdü. Çelebi, yeni bir kangren oluşturulmadan kanunun ortadan kaldırılmasını istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber