Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2009 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Ülkemizin doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Ülkemizin güney kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARIS I : Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Van çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, heyalan, lokal su baskını, kısa süreli dolu yağışı vb.) tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI : Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (görüş mesafesinde daralma, hava kalitesinde azalma v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması beklenmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE : Az bulutlu ve açık, zamanla Kuzey Ege parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ : Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU : Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Muş ve Van çevreleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber