Paşayı en yakını ihbar etti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Ağustos 2009 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tümgeneral Türkmen'in istifasına neden olan yasak aşk skandalındaki kadının İncirlik Üssü'nde çalışan bir Türk memur olduğu ortaya çıktı. General'in yakalandığı baskının ihbarını da yakın bir akrabası yapmış.

ZAFER KÜTÜK / ANKARA

Havacı Tümgeneral Levent Türkmen'i istifaya sürükleyen süreci başlatan ihbar telefonunun, birinci derecede akrabalarından geldiği ortaya çıktı. Tümgeneral Türkmen'in otel odasında bir kadın ve uyuşturucu ile basılmasına neden olan ihbar telefonu, bizzat birinci derecede akrabalarından geldi. Levent Türkmen'le otel odasında bulunan kadının da İtalyan asıllı bir uyuşturucu kuryesi olmadığı yaklaşık 10 yıldır yasak aşk yaşadığı Adana İncirlik Üssü'nde çalışan bir sivil memur olduğu öğrenildi.

OTELDE EXTACY İLE ALEM

Havacı Tümgeneral Levent Türkmen'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nden şok istifasını başlatan sürecin ayrıntıları ortaya çıktı. Gelecek vaat eden subayın, bir otel odasında cinsel güç artıcı ve keyif verici uyuşturucu extacy hap ile basılmasını sağlayan ihbarı Türkmen bir yakın akrabasının yaptığı belirlendi. Edinilen bilgiye göre, Levent Türkmen yaklaşık 10 yıl önce görev yaptığı İncirlik Hava Üssü'nde sivil memure S.G. ile gönül ilişkisine girdi. Yasak aşk yaşamaya başlayan çiftin ilişkisi Türkmen, tayin nedeniyle Adana'dan ayrılmasına rağmen devam etti.

YASAK İLİŞKİ DEVAM ETTİ

Levent Türkmen'in S.G. ile ilişkisi zaman içinde ortaya çıktı ve eşi ile bu nedenle boşanma noktasına kadar geldi. S.G.'nin Adana'dan sık sık Ankara'ya gelerek Levent Türkmen'le otel odalarında birlikte olması bardağı taşıran son damla oldu.

İHBAR TELEFONU AKRABADAN

2009 Mart ayında Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'ne gelen telefon ise Levent Türkmen'i istifaya zorlayan sürecin başlamasına neden oldu. Türkmen'in birinci derece akrabası olduğu öğrenilen ihbarcı, Ulus semtinde 3 yıldızlı bir otel odasında İtalyan asıllı bir kadının beraberinde 10 kilo eroin bulunduğu ihbarını yaptı.

Tümgenerale istifa et tavsiyesi

Levent Türkmen ile S.G.'nin birlikte kaldığı otel odasına yapılan baskında iddia edildiği gibi 10 kilogram eroin yerine 8 adet extacy hap bulundu. S.G. hakkında işlem yapılıp gözaltına alınırken askeri kimliğini gösteren Levent Türkmen askeri inzibata teslim edildi. Kan ve saç örnekleri alınarak Adli Tıp Kurumu'na gönderilen S.G. çıkarıldığı mahkeme ?içiciyim' demesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Askeri İnzibat tarafından işlemleri yapılan Levent Türkmen'in ise adli soruşturma yapmak yerine istifa etmeye sevk edildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber