'İzmir'deki yangın kontrol altına alınmak üzere'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2009 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Seferihisar'daki yangın ile ilgili olarak, ''Şu anda tamamen kontrol altında demiyorum ama çalışmayı sonladırmak üzere olduğumuzu söyleyebiliriz'' dedi.

Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını söndürme çalışmalarını devam ettiğini belirterek, yer ekiplerinin duman nedeniyle zorluk yaşadıklarını söyledi.

Ancak Orman ekiplerinin çok deneyimli olduğunu kaydeden Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Büyükşehir Belediyemiz ve yatırımcı kuruluşların araçları da kullanılıyor. İnşallah hava kararmadan yangını kontrol altına alırız. Şu anda tamamen kontrol altında demiyorum ama çalışmayı sonladırmak üzere olduğumuzu söyleyebiliriz.''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da belediye olarak tüm itfaiye gücüyle yangına müdahale ettiklerini belirterek, ''Daha çok yerleşim alanlarını korumaya çalışıyoruz. Kriz masasının direktifleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 500 hektar, ciddi bir alan. İstatistik olarak bilmiyorum ama son dönemlerde yaşanan en büyük yangın'' dedi.

Yangın bölgesindeki ambulanslar, dumandan etkilenen orman işçilerine müdahale ederken, yangında ciddi yaralanmaların olmadığı bildirildi.

Bu arada Saklıkent sitesindeki bazı vatandaşlar, siteye yakın bölgede yer alan çamlık alanın iyi temizlenmediğini öne sürerek, bu konuda yetkililere tepki gösterdi.

Vali Kıraç bazı televizyon programlarının canlı yayınlarına katılmasının ardından, vatandaşların sorunu anlatması için bir kişiyi makam arabasına çağırdı.


İzmir'in Seferihisar ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Seferihisar ile Doğanbey Körfezi arasındaki otluk alanda çıkan, ormanlık alana sıçrayan yangının şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüme eğilimi gösterdiği ve yerleşim birimlerini tehdit ettiği bildirildi.

Seferihisar ile Doğanbey Körfezi arasındaki otluk alanda başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 yer ekibi, 30 arazöz, 11 dozer, 9 uçak ve 4 helikopterle müdahale etmeye çalışıyor.

Doğanbey Eski Köy tarafına ilerleyen yangın nedeniyle Seferihisar Belediyesi, anonslarla vatandaşları, evleri boşaltmaları konusunda uyarıyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, rüzgarın çok sert esmesi nedeniyle yangının büyüdüğü nü belirterek, alevlerin Doğanbey köyü yakınındaki Eski Köy tarafına ilerlediğini, buradaki yerleşim birimlerinin boşaltılmasına başlandığını bildirdi.

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi de şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğünü ve yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber