Askeri personelin hesapları mercek altında

Haber Giriş : 10 Ocak 2005 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde gündeme gelen yolsuzluk iddiaları üzerine Genelkurmay Başkanlığı, personelini sıkı takibe aldı. Gereksiz alınan ?kalem'in bile hesabı sorulacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün emriyle başlatılan yolsuzluk soruşturmaları kapsamında gereksiz yere alınan bir ?kalem'in bile hesabının sorulacağı ifade ediliyor.

Star gazetesinde yayımlanan habere göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, ?Kalemliğin içi kalem dolu. Ama yine kalem alınıyor. Bütçe imkan tanıdığı için harcamada sınır tanınmıyor. Bunun önüne geçilmeli. Haksız ve usulsüz mal edindiği şüphesi duyulan herkesi soruşturun.? şeklinde talimat verdi. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin mal beyanları mercek altına alındı. İki evi ve iki arabası olan personelin büyük bir bölümüne ?'Nereden buldun?? sorusu yöneltildi. Mal varlığını hangi kaynaklardan edindiğini ispatlayamayan askeri personel hakkında hem idari hem de adli soruşturma açılmaya başlandı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne haksız ve usulsüz mal varlığı edindiği iddiasıyla dosyası gönderilen askeri personele ilişkin soruşturmalar devam ediyor.

TSK personelinin tüm banka hareketleri ve yaşam tarzı mercek altına alınıyor. Genelkurmay Başkanı Özkök'ün üst düzey TSK personeli hakkındaki iddialara ilişkin olarak Genelkurmay Mahkemesi askeri savcılarıyla bizzat görüştüğü ve ellerindeki bilgi ve belgeleri derinlemesine inceledikten sonra soruşturma izni verdiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil'le ilgili önüne gelen yolsuzluk iddialarını askeri yargıya sevketmişti. Ayrıca, Ankara Dikmen'deki Özel Kuvvetler Komutanlığı binasının yapımıyla ilgili yolsuzluk iddiaları da askeri mahkemenin gündeminde..

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber