Gizli tanıklar için Ankara Emniyet'ine şube kuruluyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Ağustos 2009 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasının gizli tanıkları için İstanbul'da kurulan şube müdürlüğü model oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü, terör, organize, malî ve narkotik suçlarla ilgili önemli operasyonların yapıldığı illerde de tanık koruma şube müdürlüğü kurulması için harekete geçti. Uygulamaya ilk olarak başkent Ankara'dan başlanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ergenekon soruşturmasındaki gizli tanıkların korunması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan 'Tanık Koruma Şube Müdürlüğü'nü yaygınlaştırıyor. İstanbul'un ardından Ankara'da da gizli tanıklar için şube müdürlüğü kuruluyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Tanık Koruma Daire Başkanlığı'nın hayata geçmesinin ardından illerdeki ilk şube müdürlüğü Ergenekon soruşturmasının gizli tanıkları için kuruldu. Şubenin başına da İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Azmi Reyhan Aras getirildi.

İstanbul'un ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, gizli tanıkları korumak amacıyla başta terör, organize, mali ve narkotik suçlarla ilgili önemli operasyonların yapıldığı illerde de söz konusu şube müdürlüğünü kurmak için harekete geçti. Emniyet böylelikle gizli tanıklık müessesesini de yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Tanık Koruma Şube Müdürlüğü, İstanbul'un ardından Ankara'da da kuruluyor. Önemli yolsuzluk, terör ve organize suç operasyonları yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde şubenin kurulması için tüm altyapı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in şubeye gizli tanıklar konusunda tecrübeli bir emniyet müdürü atayacağı belirtiliyor.

Ankara'daki Tanık Koruma Şube Müdürlüğü'nde görev alacak personel için de özel bir çalışma yürütülüyor. Gizli tanıkların güvenliği için şubede çalışacak personelin deşifre olmamış personel arasından seçilmesine özen gösterildiği belirtiliyor. Tanık Koruma Şubesi'nin binasının da emniyet yerleşkesi dışında bir yerde olması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber