Şeker Kurumu'nun kapatılması TBMM gündeminde

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Şeker Kurumu ve hizmet birimlerinin görev süresinin sona erdirilmesi kararını TBMM'ye taşıdı. Oyan, Türkiye'yi büyük maddi zarara uğratabileceğini savunduğu kararı, Şeker Kurumu Başkanı Abdurrahman Özenbaş ve ilgili bulunduğu Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un bile Resmi Gazete'den öğrendiğini öne sürdü. Oyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Şeker Kurumu'nun kapatılmasıyla ilgili sorulara cevap istedi. Oyan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"- Hükümetinizin görev yaptığı son 2 yılda kotaları kanunun tanıdığı en üst sınıra kadar artırılan Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) üreticisi firmalara, piyasa bozucu faaliyetleri dolayısıyla 13 trilyon Türk Liralı idari para cezası kesilmiş olmasının Şeker Kurumu'nun tasfiyesi şeklinde bir BKK çıkarılmasına etkisi olmuş mudur?

- Yıllardır uygulanan kemer sıkma politikaları ve 'tasarruf tedbirleri' ile bir yıllık bir kurum için trilyonlarca liralık alt yapı masrafı yapılmasını uyumlu buluyor musunuz?

- Sektördeki kamu ve/veya özel kuruluşlardan transfer suretiyle Şeker Kurumu'nda istihdam edilen uzman personelin hükümetinizin plansız politikaları nedeniyle işlerini kaybetmesinin sorumluluğunu ne şekilde yerine getirmeyi düşünüyorsunuz?

- 12 Ocak 2005 tarihli bir gazetede yer alan bir haberde Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun: "Şeker Kurumu'nun kapatıldığını ben de Resmi Gazete'den öğrendim" demektedir. Gerçekten Coşkun'un kendisiyle ilgili bir kurumun kapatılmasından haberi yok mudur?

Coşkun'un kapatma kararının altında imzası varsa eğer, o zaman da bakanlarınızın, Bakanlar Kurulu kararını okumadan imzaladıkları gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Hükümet etme biçimi açısından bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?"

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber