Liseden eylülde mezun olacaklar için üniversite kayıtları esnetildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Ağustos 2009 22:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversiteyi kazandığı halde zayıf dersi olduğu için mezun olamayan lise son sınıf öğrencileri, üniversite haklarını kaybetme riskinden kurtuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) başvurusu üzerine YÖK, eylül ayında yapılacak bütünleme sınavlarının ardından mezun olacak öğrencilerin üniversite kayıt tarihlerine kolaylık getirdi.

Geçtiğimiz perşembe günü yapılan YÖK Genel Kurulu'nda alınan karar şöyle: "31 Ağustos ile 7 Eylül arasında ortaöğretim kurumundan mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda liseden mezun olan öğrencilerin, bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla programların kontenjanları dikkate alınmadan 2009-ÖSYS'de kayıt hakkı kazandıkları programlara kayıt yaptırabileceklerine karar verilmiştir." Kurul bu kararını üniversitelere iletirken, bakanlık da il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi.

MEB, zayıf dersi olan lise son sınıf öğrencilerinin bütünlemelerin ilk günlerinde sınava alınması için il milli eğitim müdürlüklerine talimat vermişti. Bakanlık, temmuzda çıkardığı genelge ile haziranda girilen bütünleme sınavlarını geçemeyerek sınıfta kalan lise öğrencilerine yeni sınav hakkı tanımıştı. Eylülün ilk iki haftasında yapılacak imtihanlarda başarılı olanlar üst sınıfa geçecek veya mezun olacaktı. Ancak mezun olabilecek adaylardan üniversiteyi kazananların bütünleme sınavı ile üniversiteye kayıt tarihleri çakışmıştı. Hatta bazı okullar öğrencilerin imtihanını eylülün ikinci haftasının son günlerine koymuştu. Üniversiteye kayıtların 31 Ağustos ile 7 Eylül arasında yapılacak olması, bölümlerin kayıt günlerinin de bu süre içinde birer günle sınırlı olması nedeniyle geç mezun olacak son sınıf öğrencileri, üniversite şanslarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

İBRAHİM ASALIOĞLU ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber