Ahmet Türk: Umut ediyoruz ki bu süreç tıkanmaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, bugün gerçekten toplumun da desteklediği önemli bir sürecin yaşandığını belirterek, ''Umut ediyoruz ki bu süreç tıkanmaz'' dedi.

Türk, İtfaiye Kavşağı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kardeşliğin, özgürlüğün, eşitliğin birlikte yaşamanın tek yolunun, barış ve halkların birbirine saygı göstermesinden geçtiğini söyledi.

Ahmet Türk, sözlerine şöyle devam etti:

''Parlamentoya girdiğimiz günden bugüne kadar hep barışı savunduk. Sorunların diyalogla çözülmesi için çaba gösterdik. Sorunun, Türkiye'nin bütünlüğü içinde, üniter devlet yapısı içinde bile çözüleceğini ifade ettik. Ama maalesef kulaklarını tıkadılar, gözlerini kapattılar. Bugün gerçekten toplumun da desteklediği önemli bir süreci yaşıyoruz. Umut ediyoruz ki bu süreç tıkanmaz. Umut ediyoruz ki halkların birlikte yaşamasını kolaylaştıracak, insanlarımızı sevgiyle kucaklaştıracak bir süreç olur.''

Türk, herkesin bu barış sürecine katılması gerektiğini dile getirerek, ''Barış mutlaka sağlanacaktır. Bunu biliyoruz. Ama lütfen cesur olun, diyoruz'' dedi.

Bazı çevrelerin, 'eğitim, kültür ve dil hakkının verilmesi durumunda Türkiye'nin bölüneceği endişesi taşıdığını'' belirten Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Emin olun Kürtler Türkiye'yi bölmez. Kürtlerin böyle bir yaklaşımı yoktur. Kürtlerin derdi özgürlük ve eşitliktir. Kurtuluş Savaşı verildiği zaman, Kürtler bu savaşta yer aldı. Mezar taşlarında Kürt Ali, Kürt Mustafa yazıldı. Kimlikleri inkar edilmedi. Peki Türkiye bölündü mü? Hayır. Bu ülkeyi, ırkçı, milliyetçi, faşist zihniyetler ile Kürtleri inkar eden,Kürtlere şiddet uygulayan kesimler böler.''

Ahmet Türk, bu sürecin barışla sonuçlanması için dua ettiklerini belirterek, ''Olabildiğince bu sürece katkı sunmak için çaba göstereceğiz. Ama tavizsiz, ilkeli bir siyaset izleyeceğiz. Çünkü bizim isteğimiz barıştır. Barış için Allah'a dua edeceğiz, Allah'a yalvaracağız. Herkesin barışa katkı sunması için dua ediyoruz. Gelin bu güzel rüyamıza, bu güzel projeye destek verin, diyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber