Sivas'ta AB destekli eğitim hamlesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2009 11:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sivas'ta ''Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı'' programları kapsamında hazırlanan ve Avrupa Birliği'nden hibe almaya hak kazanan 8 ayrı projede, 520 kişi eğitim görüyor.

İş-Kur Sivas İl Müdürü Yüksel Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı ile kadınların ve gençlerin iş gücüne katılımı ve istihdamlarının sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Bu kapsamda Türkiye genelinde hazırlanan 101 projeden 8'inin Sivas'ta düzenlendiğini belirten Altun, kentte AB'den hibe almaya hak kazanan bu çalışmaları şöyle sıraladı: ''Sütten Gelen Lezzet Evlere Bereket Projesi, Yönetici Sekreteri Yetiştirme Projesi, Doğalgaz Tesisatçısı ve Kaynakçısı Yetiştirme Projesi, Bilgisayar Destekli Grafik Tasarımı Eğitimi Projesi, Servis Elemanı Yetiştirme Projesi, Suşehri ilçesinde sıhhi tesisat eğitimi, Gürün ilçesinde aşçılık eğitimi, Şarkışla ilçesinde ise iş geliştirme merkezi.''

Bu kurslara toplam 520 kişinin katıldığını, bu kişilere günlük 8 avro ödeme yapıldığını da kaydeden Altun, başarılı olanların sertifika alacağını söyledi.

Alınan sertifikaların Türkiye genelinde geçerli olacağını belirten Altun, kurum olarak kursiyerlerin işe başlamalarına da katkıda bulunduklarını ifade etti.

Altun, projelerin hedefinin, kendilerine uygun iş alanlarını belirlemek, iş başvurusunda bulunmak ve bir işe yerleştirilmek isteyen kadınların ve gençlerin, iş gücü piyasasında yer almalarının sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber