Kadınlar, erkek doktora muayene olmadı

Haber Giriş : 15 Ocak 2005 01:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, mobil sağlık hizmeti çerçevesinde Yarımca Köyü'nde vatandaşları sağlık kontrolünden geçirdi. Ekiplerin karlı yolları aşarak ulaştığı köyde kadınlar, erkek doktora muayene olmadı.

1 doktor, 1 sağlık memuru, 1 hemşire ve 1 ebeden oluşan mobil sağlık ekibi, Yarımca Köyü'nde vatandaşları sağlık kontrolünden geçirdi. Köyde cami megafonunun bozuk olması nedeniyle ata binen bir genç, "Hey köylüler, Erzurum'dan köyümüze doktor geldi. Hasta olan köy okuluna gitsin" şeklinde bağırarak anons yaptı. İlk olarak okuldaki ilköğretim öğrencilerini sağlık taramasından geçiren ekip, daha sonra vatandaşları da kontrolden geçirdi.

Doktorun erkek olduğunu gören kadınlar, Dr. Nurullah Ege'nin dışarı çıkmasını ve kendilerini ebe Halime Avcı ve hemşire Özlem Sekban'ın muayene etmesini istediler. Kadınların ısrarı üzerine Dr. Ege okul dışına çıkarken, ebe ve hemşire kadınları muayene ederek sonuçlarını doktora bildirdi.

Yatalak hastalar için ev ev gezen sağlık ekipleri, yaşlı bir kadının evinde de aynı sorunla karşılaştı. Dr. Nurullah Ege, yatakta yatan yaşlı kadınla bir süre konuşarak, erkek doktorlardan utanılmaması gerektiğini anlattı. Yaşlı kadını ikna ederek muayene eden Dr. Ege, " Doğuda bazı inançlar var ki hala değişmemiş.

Kadınlar, erkek doktordan utanıp muayene olmuyor. Bazıları da doktorlar erkek diye ağır hasta olsalar bile hastaneye gelmiyor. Bu yanlış düşünce artık değişmeli" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber