Artvin'de yağıştan taşan dere evi yıktı, 2 ölü 3 kayıp

Haber Giriş : 23 Eylül 2009 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin'in Borçka ilçesinde etkili sağanak nedeniyle İçkale Deresi taştı. Taşan suların yıktığı evde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayboldu.

İlçede etkili olan yağışlar sonrasında İçkale Deresi'nin taşması sonucu Borçka-Hopa karayolu ulaşıma kapandı. İlçeye bağlı Kaleköy'ün Düzhanlar Mahallesi Camisi ve lojmanını su basarken, çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. Demirciler köyünde sel suları bir evin yıkılmasına sebep oldu. Olayda Gülsüm Demirci isimli bir kadın göçük altında kalarak hayatını kaybederken, Hacer Demirci ve Ali Demirci isimli vatandaşların ise kaybolduğu öğrenildi.

Sağanak yağış sonrası Borçka'da cami evleri su bastı

Artvin'in Borçka ilçesindeki etkili sağanak nedeniyle ilçedeki bir cami ile bazı evleri su bastığı, bazı evlerin ise toprak kayması ve suların etkisiyle zarar gördüğü bildirildi.

Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran yağış dolayısıyla Kameni Deresi'nin taşması sonucu ilçenin Kaleköy köyü Düzhanlar Mahallesi Camisi ve lojmanını su bastığını bildirdi.

Köyde henüz ulaşamadıkları bir mevkide bazı evleri su bastığı, bazılarının ise toprak kayması ve suların etkisiyle zarar gördüğü bilgisinin kendilerine ulaştığını ifade eden Küçük, ''Sayın Valimiz Mustafa Yemlihalıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu ilçemizdeler. Asıl hasarın oluştuğu mevkiye ulaşmaya çalışıyoruz'' dedi.

Yetkililer, yağış sonrası Muratlı Barajı'nın kapaklarının açıldığını, saniyede bin metreküp suyun boşaltıldığını kaydetti.

İlçede etkili sağanak nedeniyle Borçka-Hopa kara yolu ise ulaşıma kapalı bulunuyor.

Borçka'daki selde ölü sayısı 2'ye yükseldi, 3 kişi enkaz altında

)- Artvin Borçka ilçesinde sağanak yağış sonrası oluşan selde ölenlerin sayısı ikiye yükselirken enkaz altında kalan 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

İçkale Deresi'nin taşması sebebiyle Kale ve Demirciler köyünde büyük hasar oluştu. Sel nedeniyle çöken bir evde Gülsüm Demirci (35) ve Hacer Dermirci hayatını kaybederken Ali, Neşe ve Reşit Demirci'nin enkaz altında kaldığı öğrenildi.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Borçka Kaymakamlığı ile Borçka Belediyesi'nin erken uyarısı ile yağan yağmurdan dolayı olası büyük kayıpların önüne geçildiğini söyledi.

Sel bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürerken Borçka-Hopa karayolu trafiğe kapandığı için otobüsler seferlerini Erzurum üzerinden yapmaya başladı.

AA - CİHAN - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber