Zorunlu din dersini protesto ettiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pir Sultan Abdal Derneği Bakırköy Şubesi'ne mensup bir grup, 12 Eylül sürecini hazırlayan darbecileri kınamak ve zorunlu din dersinin kaldırılması için eylem yaptı.

İstanbul'un birçok ilçesinde eş zamanlı gerçekleşen eylemin Bakırköy ayağındaki gösteriye, Pir Sultan Abdal Derneği'nin siyasi uzantısı olarak kabul edilen "Canların Yolu Girişimi" adlı grup katıldı. Zorunlu din dersinin protesto edildiği eylemde grup adına çoğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 20 kişi katıldı. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup "Zorunlu din dersine hayır", "Yaşasın gerçek, laik, tam bağımsız demokratik Türkiye", "Gazi, Sivas, Maraş; inkar değil birleş" ve "Kızılbaşça yola devam Pir Sultan'a selam" yazılı pankart ve dövizler açıldı. Eylemciler, hükümet ve askeri darbeciler aleyhine sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Canların Yolu Girişimi üyesi Tezcan Yılmaz, 1982 Anayasasına göndermede bulunarak, bu yasanın zorunlu din dersini dayattığını vurguladı. 1982 Anayasası'nın hangi koşullarda hazırlandığı ve yine hangi koşullarda hayata geçirildiğinin bilindiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Tüm anti demokratik uygulamaların beşiği olarak uygulanan zorunlu din dersleri, yüzyıllardır egemenlerin ulaşmaya çalıştıkları tek tip insan yaratma hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen en belirgin bir insanlık suçudur."

Tezcan Yılmaz, kitle adına yaptığı açıklamada, '82 anayasasının, ABD destekli Yeşil Kuşak Projesi'nin bir gereği olduğunu ileri sürdüğü "Sünni/İslam'ın dayatması" olduğunu sözlerine ekledi.

Grup, yapılan basın açıklamasnın ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber