7 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen CeBİT Bilişim Fuarı'nın açılışını yapacak.

- Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin resmi davetlisi olarak İstanbul'dan Paris'e gidecek olan Gül, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklamada bulunacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesinin 2009-2010 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak.

- Erdoğan, Sütlüce Kongre Merkezi'nde, okulların toplu açılışını yapacak.

- Başbakan Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Nika Gilaur ile İstanbul Ofis'te bir araya gelecek.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret edecek.

- Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ı ayrı ayrı kabul edecek.

4- IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları, İstanbul'da, kapanış oturumuyla sona erecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 2009 Türkiye İlerleme Raporu çerçevesinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarda bulunacak.

- Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le birlikte AB Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Komiseri Jacques Barrot ve genişlemeden sorumlu AB Komiseri Olli Rehn ile ayrı ayrı görüşecek.

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çalışma ziyareti çerçevesinde Hollanda'nın Lahey kentinde bir dizi temasta bulunacak.

- Davutoğlu, temaslarını tamamladıktan sonra akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmek üzere Hollanda'dan ayrılacak.

7- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da, "Engelleri Aşmak: Hareket Serbestisi ve İnsani Gelişme, 2009 Küresel İnsani Gelişme" konulu BM Kalkınma Programı Sivil Toplum Forumu'na katılacak.

8- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Dünya Çocuk Günü dolayısıyla bir grup anaokulu öğrencisini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

9- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Katar'ın başkenti Doha'da temaslarını sürdürecek.

- Yıldız, Ras Laffan enerji kentini ziyaret edecek.

10- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyet, temaslarda bulunmak üzere İstanbul'dan Libya'ya hareket edecek.

11- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığa bağlı iş yerlerini kapsayan toplu iş sözleşmesinin bakanlıktaki imza törenine katılacak.

12- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çorum'da, açılış ve ziyaretler yapacak.

13- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Karaman'da, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinin Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak, Çukurova Üniversitesinin yeni akademik yıl açılışı ile yazar Yaşar Kemal'e fahri doktora unvanı verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.

15- Yeni Gümrük Yasası yürürlükte.

- Resmi Gazete'de 3 ay önce yayımlanan 5911 sayılı yasa, bugün yürürlüğe girdi.

- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı: "Bu kanunla gümrükteki işlemleri hızlandırmayı, ekonomiye katma değer yaratmayı ve bir taraftan da kaçak ve mevzuat dışı işlemleri tasfiye etmeyi amaçladık."

- "Gümrük işlemlerinin yüzde 80'i elektronik ortamda yapılıyor. Yıl sonu itibariyle bu oranı yüzde 100'e çıkarmayı amaçlıyoruz."

16- TBMM'den.

- Genel kurulda Türk Borçlar Yasası tasarısının görüşmeleri başlayacak.

- TBMM Başkanvekili Meral Akşener, İspanya Parlamentosu heyetini kabul edecek.

- Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Afganistan Senatosu heyetiyle görüşecek.

17- Siyasi partilerden.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün ile parti genel merkezinde görüşecek.

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

18- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede 43. kez bir araya gelecek.

19- Hakkari'deki silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Engin Açıkgöz ağabeyleri Sabri ve Sadi Açıkgöz'ün cenazeleri Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesindeki törenin ardından Karacakaya köyünde toprağa verilecek.

20- Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Elazığ'da, Fırat Üniversitesince düzenlenen "Medya ve Etik" konulu sempozyumda konuşacak.

21- TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ordu Üniversitesinin 2009-2010 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak ve "küresel mali kriz ve etkileri" konulu ilk dersi verecek.

22- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve kurul üyeleri, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret edecek.

23- Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, konfederasyonun, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlediği "İnsan Onuruna Yakışır İş" konulu panelin açılışında konuşacak.

24- PTT Genel Müdürü Osman Tural, Samsun'da yapılacak 38. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın ödül törenine katılacak.

25- 19. Uluslararası Polis Birliği Dünya Kongresi Antalya'da başlayacak.

26- Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'nin Gebze'deki Yapı Kredi Bankacılık Üssü'ndeki açılışına, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, UniCredit Group Üst Yöneticisi (CEO) Alessandro Prufumo, Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt ve Genel Müdür Faik Açıkalın katılacak.

27- Sempozyum...Toplantı...Açılış...

- Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Sempozyumu, Trabzon'da başlıyor.

- İZKA Projesi Sosyal Kalkınma, Mali Destek Programı çerçevesinde, "Kariyerin İzmir Yolculuğu" projesinin açılış töreni yapılacak. - Türkiye-Latin Amerika ve Karayipler Forumu öncesinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde basın toplantısı yapılacak.

- Diyarbakır Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri, Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma Hizmetleri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı, törenle açılacak.

28- Otomotiv ihracatında olumlu sinyaller...

- Yılın son çeyreğine girilirken, otomotiv ihracatındaki düşüş hızı, eylül ayında yüzde 24,4 ile aylık bazda en düşük düzeyi gördü.

- AB ülkelerinde umduğunu bulamayan otomotiv sektörünün ihracatı, uzak ve çevre ülkelerde dikkati çekici artışlar kaydetti.

29- Futbolda 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup maçında 10 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Belçika ile karşılaşacak (A) Milli Takım, hazırlıklarını Hollanda'nın Tegelen kasabasında sürdürüyor.

30- Basketbolda 25. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası'nda eleme grubu mücadelesi, (B) Grubu'nda Bursa, (D) Grubu'nda ise Mersin'de başlıyor.

31- Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Ankaraspor'un bir alt lige düşürülmesiyle ilgili gelişmeler konusunda İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

32- Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası, Adana'da 12 takımın katılmasıyla başlıyor.

- 9 gün sürecek şampiyonada Türkiye, ilk maçını İsviçre ile yapacak.

33- TFF 2. Lig'de 8. hafta maçları, 1'i dışında tamamlanırken, TFF 3. Lig gruplarında 8. hafta karşılaşmaları yapılacak.

34- 18. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu'nda 13 Ekim Salı günü Ermenistan ile Eskişehir'de karşılaşacak milli takım, hazırlıklarını İstanbul'da sürdürecek.

35- Galatasaray'ın bayan ve erkek voleybol takımları, 2009-2010 sezonunu Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda törenle açacak.

36- Fenerbahçe'nin başarı sırrı istikrar...

- Turkcell Süper Lig'in rekortmeni Fenerbahçe, kadro istikrarıyla başarıyı yakaladı.

- Şampiyonluktaki en büyük rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a göre kadroda istikrar yakalayan Fenerbahçe, bunun semeresini 8 maçını kazanarak aldı.

- Teknik direktörlerinin sürekli kadro değişikliği yaptığı lig ikincisi Galatasaray'ın yanı sıra, zirveden uzak kalan Beşiktaş ise ezeli rakiplerinin gerisinde kaldı.

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, ilk 11'de 15 futbolcuya şans verirken, Beşiktaş Teknik Direktörü Denizli ile Galatasaray çalıştırıcısı Rijkaard, 20'şer futbolcu denedi.

37- Beşiktaşlı Nobre, Fenerbahçeli Nobre'yi geçemedi.

- Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giyen Nobre, sarı-lacivertli takımda yakaladığı performansı siyah-beyazlı takımda sürdüremedi.

- Fenerbahçe'de 107 resmi maçta toplam 55 gol atan deneyimli oyuncu, Beşiktaş formasıyla ise 125 karşılaşmada 38 gol kaydedebildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber