İtfaiyenin hortumu çalışmadı, çatıdaki 2 daire yandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta 4 katlı binanın çatı katındaki çıkan yangın, itfaiyenin su hortumunun çalışmaması, daha sonra gelen itfaiyenin de yetersiz kalması nedeniyle tüm çatıyı sardı. Çatı katı cayır cayır yanarken, itfaiyeye tepki gösterip ellerindeki hortumları almak isteyen vatandaşları polis güçlükle sakinleştirdi.

80 yaşındaki Gülüzar Şanlı'nı torunları Sefa ve Yadigar Şanlı ile birlikte oturduğu 4 katlı binanın çatı katındaki dairede, mutfaktaki piknik tüpünün alev alması sonucu yangın çıktı. Sefa ve Yadigar Şanlı, yanan piknik tüpünü balkona çıkardıktan sonra babannelerini de alarak dışarıya çıktı ve itfaiyeye haber verdi.

Yaklaşık 20 dakika sonra gelen Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ait itfaiye aracının su hortumu çalışmadı. Bunun üzerine ikinci bir itfaiye aracı istendi. Bu sırada yangın önce binanın ahşap olan balkon tavanına, sonra da çatıya sıçradı. Gelen ikinci itfaiye aracı ile yangına müdahale edilirken, mutfaktaki 2 tüpün art arda patlamasıyla alevler çatı katında bulunan Sevtap Sıla Altan'ın dairesine de sıçradı.

EMEKLİ GURBETÇİNİN TEPKİSİ

Çevrede toplanan vatandaşlar yangının iyice büyümesi üzerine isyan etti. Tek hortumla yangına müdahale edilmesine sinirlenen bazı vatandaşlar, itfaiye erlerinin elindeki hortuma sarılarak alevlere müdahale etmek istedi. Polisler tarafından güçlükle hortumun yanından uzaklaştırılan vatandaşlardan biri, ?Koca vilayetin tek itfaiye aracı mı var. Ben böyle bir şey görmedim. Almanya'da 35 sene geçirdim. Ben böyle iki tane arabayla ev söndürüldüğünü görmedim. Göz göre göre ev yanıyor? diyerek tepkisini dile getirdi.

Bazı vatandaşlar ise yangının sönmesi için ellerini açıp dua etti. Bir vatandaş ise, ?İlk araç geldiğinde sadece balkon yanıyordu. Hortum çalışsaydı yangın bu kadar büyümeyecekti? dedi.

2 DAİRE TAMAMEN YANDI

Bu sırada Kozlu Belde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden takviye gelen araçlar yangına müdahale etti. İtfaiye erlerinin yetersiz kalması üzerine hortumlardan bazıları ile vatandaşlar yangına su tuttu. Vatandaşların da yardımıyla yaklaşık 1.5 saat sonra yangın kontrol altına alındı. Ancak çatı katındaki Gülüzar Şanlı ile Sevtap Sıla Altan'a ait iki daire içindeki eşyalarla birlikte tamamen yandı. Alt katta ise hasar meydana geldi.

Evleri yanan Gülüzar Şanlı ve Sevtap Sıla Altan gözyaşlarına boğuldu. Şanlı ve Altan'ı komşuları teselli etmeye çalıştı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber