Suriye'yle vizesiz dönem resmen başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye ve Suriye arasında artık barikat yok. Daha önce iki ülke arasında varılan vize muafiyeti anlaşması gereği, iki ülke arasındaki barikatlar bugün kaldırıldı. İki ülke arasında imzalanan Yüksek Stratejik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde iki ülkeden çok sayıda bakanların yer aldığı heyetler, bugün Halep'te bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim başkanlığındaki heyetler, sabah gerçekleştirdikleri toplantının ardından Öncüpınar sınır kapısına geldi.

Sınırda vatandaşlar tarafından Türk ve Suriye bayraklarıyla karşılanan yaklaşık 21 bakan, düzenlenen folklor gösterisinin ardından yaklaşık 200 metre yürüyerek Suriye tarafından Türkiye'ye geçti. Geçiş sırasında bakanlar, yol boyunca sembolik olarak bir barikat taşıdı.

Bakanlar Türkiye tarafında vize muafiyet anlaşmasını resmen imzalayacaklar ve ardından toplantıların ikinci bölümü için Antep'e geçecekler. Akşam da burada bir basın toplantısı düzenleyerek varılan mutabakatları duyuracaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber