TTK Genel Müdürü görevden alındı, Zonguldak karıştı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜNSAL EREKE

Dün aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'in de bulunduğu bazı bürokratlar görevden alındı ya da görev yerleri değiştirildi

Dağdelen'in başka bir göreve atanmak üzere görevden alındığının açıklanması, kurumun faaliyetlerinin büyük bir kısmını gerçekleştirdiği Zonguldak'ta tartışma yarattı. Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, ?Uçar'ın lojman tahsisinde sıkıntılar yaşadıkları için genel müdürden şikâyetçi olduğunu biliyoruz. Müdürün alınmasına yönelik bize istinaden ?Bu kişi değişecek' şeklinde açıklamaları oldu? dedi. Zonguldak Makine Mühendisleri Odası Atıf Mete de, ?AKP İl Başkanı, müdürün görevinden alınması için kampanya yürüttü? dedi. Uçar ise eylülde yerel basına şu açıklamayı yapmıştı:

?AKP İl Başkanı olarak TTK'da bir tasarruf kullanmadım. ?Bu lojmanı şuna verin' gibi bir tavrım olmadı.?

Dağdelen de dün Milliyet'in sorularını yanıtlarken, ?Emeklilik hakkımı kullanabilirim? diye konuştu.

BOTAŞ'ta da değişim

Bu arada Gümrük Müsteşarlığı'na Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete, BTK Başkanlığı'na da Başbakanlık Başmüfettişi Yunus Arıncı atandı. BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Saltuk Düzyol ise başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber