21 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2009 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'da, yapımı tamamlanan okulların toplu açılış törenine katılacak.

- Erdoğan, İbrahim Çeçen Üniversitesinin 2009-2010 akademik yılı ile fen-edebiyat fakültesi ve rektörlük binalarının açılışını gerçekleştirecek.

- Ağrı'dan Erzurum'a geçecek olan Başbakan Erdoğan, burada TOKİ konutlarının anahtar teslimi ve toplu açılış töreni ile Atatürk Üniversitesinin yeni akademik yıl töreninde konuşacak.

2- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP TBMM Grup Başkanvekilleri ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şırnak'ta valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek, Şırnak Üniversitesinin 2009-2010 eğitim öğretim yılının açılışına katılacak ve yeni akademik yılın ilk dersini verecek.

4- TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokollerle ilgili bilgi verecek. Davutoğlu'nun ardından gruplar da görüşlerini ifade edecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara'da düzenlenen 2. Yerel Yönetimlerin Mali Yönetimi Forumu'na katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransa'nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammerberg ile görüşecek, Strasbourg Üniversitesi öğrencilerine Türkiye?AB ilişkileri konulu konferans verecek.

7- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Cezayir'de, "Türkiye-Cezayir İş Forumu"na katılacak ve ikili görüşmelerde bulunacak.

8- Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ile TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon Avrupa İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) açılışını yapacak.

- Hisarcıklıoğlu, daha sonra Trabzon TSO'da düzenlenen "Trabzon Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı"na katılacak.

9- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "Türkiye Yatırım Zirvesi"nde konuşacak.

10- Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı Sofya'da yapılıyor.

- Türkiye'den Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılacağı toplantıda Bulgaristan, Arnavutluk, Yunanistan, Makedonya, Slovenya, Bosna Hersek, Ukrayna, Gürcistan, Moldova ve Karadağ bakan düzeyinde, İtalya, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan ise üst düzey yetkililerle temsil edilecek.

11- Türkiye 11. Enerji Kongresi, İzmir'de toplanıyor.

- Kongrenin açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katılacak.

- Kongrede, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de konuşacak.

12- "Üçlü Danışma Kurulu", Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in başkanlığında Ankara'da toplanacak.

13- TBMM'den.

- Anayasa Komisyonunda, Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa teklifi görüşülecek.

- Avrupa Konseyi Yolsuzluğa Karşı Mücadele Grubu (GRECO) heyeti, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yu ziyaret edecek.

14- Siyasi partilerden.

- DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ankara'da, partisinin il başkanları toplantısında konuşacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

15- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa'da 46. kez biraraya gelecek.

16- Hicaz ve Bağdat demir yollarının 100. yılı dolayısıyla Adana-Pozantı güzergahında gerçekleştirilecek "Tarihe Yolculuk" gezisine Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek ile Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz katılacak.

17- Tören... Toplantı...Fuar...Seminer...Ziyaret...

- Bombalı suikast sonucu 1999'da yaşamını yitiren Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Ankara Çayyolu'ndaki evinin önünde ve Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

- İstanbul Ticaret Odası, "Kotasız Avrupa Eylem Planı" konulu seminer yapılacak.

- İstanbul Sanayi Odası, "yılın son çeyreğine girerken dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve sanayimizde son durum değerlendirmesi" konusunu meclis toplantısında ele alacak.

- AB ülkelerinin büyükelçileri Trabzon'da, valilik ve belediyeyi ziyaret edecek ve Novotel'de düzenlenen oturuma katılacak. Oturumda Avrupa Komisyonu Delegasyonu Başkanı Marc Pierini bir konuşma yapacak

- TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu üyeleri, İzmir'de bilgilendirme toplantısı yapacak.

- Türk İş tarafından Adapazarı'nda düzenlenen "iş sağlığı, iş güvenliği, iş kazaları, meslek hastalıkları ve sosyal güvenlik sistemi" konulu seminerler sona eriyor.

- Turkcell'in çevre politikası, hedefleri ve geliştirdiği yeni çevreci uygulamalar, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katılımıyla, İstanbul'da gerçekleştirilecek basın toplantısıyla açıklanacak.

- Soysal Danışmanlık tarafından düzenlenen "Perakende Günleri 2009" İstanbul'da, yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla başlayacak.

- İstanbul Shop & Miles Boat Show Fuarı, İstanbul'da kapılarını yelken meraklılarına açacak.

18- Serbest bölgelerdeki ticarette düşüş sürüyor.

- Serbest bölgelerde ticaret gerilemeye devam ederken, 9 ayda yüzde 35,5 azalmayla 12,8 milyar dolarlık ticaret yapıldı.

- En fazla ticaret 2,8 milyar dolarla istanbul Deri Serbest Bölgesinde gerçekleşti.

- Ticaret hacmini artıran 2 bölge TÜBİTAK-MAM Teknoloji ile Kocaeli Serbest Bölgesi oldu.

- Serbest bölgelerde istihdam edilen personel sayısında da yüzde 16 gerileme yaşanırken, 44 bin 863 kişiye istihdam sağlandı.

19- Trend Micro'nun IP araştırması...

- Gizliliği ihlal edilmiş IP'lerin yüzde 75'i tüketici, yüzde 25'i şirket IP'si.

- Trend Micro Teknoloji Başkanı Dave Rand: "İstenmeyen e-postaların çok önemli yüzdesi, Türk Telekom önlem almadan önce Türkiye'den geliyordu."

- "Çünkü, Türkiye'deki sistemlerin önemli bölümünde gizlilik ihlali söz konusu."

20- Beşiktaş, Avrupa arenasında puan arıyor.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda henüz puan alamayan Beşiktaş, Almanya deplasmanında VFL Wolfburg ile karşılaşacak.

21- Basketbolda 17. Bayanlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, Fenerbahçe ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da karşı karşıya geliyor.

22- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki ilk maçında Fenerbahçe Ülker, İspanyol temsilcisi Regal FC Barcelona ile İstanbul'da karşılaşacak.

23- Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda Romanya'nın Dinamo Bükreş takımıyla yapacağı 3. hafta maçının hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki son antrenmanla tamamlayacak.

- Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, basın toplantısı yapacak.

- Galatasaray'ın rakibi Dinamo Bükreş de İstanbul'a gelecek ve Ali Sami Yen Stadı'nda çalışacak.

- Dinamo Bükreş teknik heyeti, maçla ilgili Ali Sami Yen Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

24- Fenerbahçe, Steaua Bükreş ile yapacağı UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu 3. hafta maçı için başkent Romanya'ya gidecek.

25- Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde 3. haftanın ilk maçı, Maliye Milli Piyango ile Halk Bankası arasında Ankara'da yapılacak.

26- Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Alanya'daki ETU Triatlon Avrupa Kupası müsabakasıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

27- Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yarın 159. maçına çıkacak.

- UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçında yarın deplasmanda Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla karşılaşacak sarı-lacivertliler, bugüne dek 158 maçta 53 galibiyet, 27 beraberlik ve 78 yenilgi aldı.

- Rakip filelere toplam 197 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise 261 gol gördü.

- Sarı-lacivertli ekip, Christoph Daum yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 20 maçta 7 galibiyet, 10 yenilgi ve 3 beraberlik aldı.

- Türk takımları, Rumen takımlarına karşı 34 maçın 17'sini yitirirken, 11 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

- Rumen takımlarına karşı daha önceki 6 maçında 2'şer galibiyet, beraberlik ve yenilgi alan Fenerbahçe, Steaua Bükreş'i yenemedi.

28- Galatasaray'ın Avrupa kupalarındaki 228. randevusu.

- Sarı kırmızılılar, geride kalan Avrupa kupası maçlarında 86 galibiyet ve 83 yenilgi aldı, 58 kez de rakipleriyle yenişemedi.

- Rakip filelere toplam 314 gol gönderen "Cim Bom", kalesinde ise 326 gol gördü.

- Rijkaard yönetimindeki Galatasaray'ın Avrupa'da yenilgisi yok.

29- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında 404. maça çıkıyor.

- Lacivert-beyazlılar, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Litvanya'nın BC Lietuvos Rytas Vilnius takımıyla yapacağı maçla birlikte, Avrupa arenasında 404. karşılaşmasını oynayacak.

- Efes Pilsen, 30 yıllık Avrupa kupaları serüveninde geride kalan 403 maçtan 247'sini kazanırken, 156 karşılaşmada ise yenildi.

- Türk temsilcisi, 1979-1980 sezonundan bu yana mücadele ettiği Avrupa kupalarında müzesine 1 Avrupa Kupası götürürken, 1 kez final oynadı, 2 kez de "dörtlü final"de yer alıp, 3. oldu.

- Lacivert-beyazlılar, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın karşılaşacağı Litvanya temsilcisiyle Avrupa kupalarında yaptığı 7 maçtan 5'ini kazandı, 2'sini yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber