Tbmm'de 2010 bütçe maratonu başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2009 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta 2010 Yılı Bütçesi ve "özel hukukun anayasası" sayılan Türk Borçlar Kanunu tasarısı için çalışacak.

Haftaya denetim konularıyla başlayacak. Genel Kurulda, 3 Kasım Salı günü, sözlü soruların ardından madencilikle ilgili araştırma önergelerinin görüşmelerine geçilecek.

Genel Kurul, 4 Kasım Çarşamba günü, görüşmelerine daha önce başlanan 649 maddelik Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'na devam edecek. Temel kanun olarak bölümler halinde görüşülecek olan Tasarı, önemli düzenlemeler içeriyor.

Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri, birinci bölümde 24. madde üzerinden sürecek.

Genel Kurul, 3 Kasım Salı günü 15.00-20.00, 4 Kasım Çarşamba ve 5 Kasım Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak. BÜTÇE START ALIYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan 2010 yılı bütçesinin görüşme maratonu, bu hafta başlıyor.

Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler yarın yapılacak.

TBMM, Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, MİT, MGK, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA'nın bütçeleri 3 Kasım Salı; Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, TODAİ, Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı bütçeleri 4 Kasım Çarşamba; Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TÜBİTAK, TÜBA, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, SHÇEK bütçeleri 5 Kasım Perşembe; Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK, YURTKUR, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve 94 üniversitenin bütçesi ise 6 Kasım Cuma günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek.

KİT Komisyonu da denetimlerine bu hafta başlayacak. Komisyon, İller Bankası ve Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 2007 yılı bütçesini 3 Kasım Salı, Eti Maden İşletmeleri, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri, Karadeniz Bakır İşletmeleri A.Ş bütçelerini 4 Kasım Çarşamba, Tarım İşletmeleri ve Atatürk Orman Çiftliği bütçelerini ise 5 Kasım Perşembe günü ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber