Yozgat'ta 4 öğrenci ile bir öğretmende domuz gribi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YOZGAT'ta domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvuran 4 öğrenci ile 1 öğretmenden alınan numuneler pozitif çıktı. İlk tedavilerinin ardından evlerine gönderilen öğrenciler ile öğretmenin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada mevsim itibariyle grip belirtilerinin yoğun olarak görüldüğüne dikkat çekerek, ?Burada vatandaşlarımıza sesleniyorum, herhangi bir grip belirtisinde hemen sağlık kurumlarına başvursunlar. Yozgat'ta bu salgını hafif bir şekilde atlatmak için gerekli tedbirler alındı. Ancak burada vatandaşlarımızın da ihmal etmeden ferdi olarak tedbirler almaları gerekir? dedi.

Kent genelinde şu ana kadar endişe edilecek bir durumun olmadığını belirten Vali Çiçek, ?Ancak grip şüphesiyle hastanelerimize müracaat eden hastalardan 4 öğrenci ve bir öğretmende virüse rastlandı. Bunlardan alınan numuneler pozitif çıktı. Bu öğrenciler ve öğretmenimiz evlerinde istirahat ederek sağlıklarına kavuştular. Hastaneye kaldırılacak derecede bir durum olmadı. Bu da memnuniyet verici? diye konuştu.

Vali Amir Çiçek, kent genelinde hacı adaylarıyla sağlık çalışanlarının bugün itibariyle aşılandığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber