9 Kasım 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İSEDAK Ekonomi Zirvesi...

- İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 25. toplantısı çerçevesinde İstanbul'da gerçekleştirilecek İSEDAK Ekonomi Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açılış konuşmasıyla başlayacak.

- İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yapacağı konuşmanın ardından İSEDAK 25. Yıl Tanıtım Filmi gösterilecek.

- "Aile Fotoğrafı"ndan sonra Cumhurbaşkanı Gül, konuk devlet başkanları onuruna öğle yemeği verecek.

- "İstanbul Bildirisi"nin kabulü ve heyet başkanlarının konuşmalarıyla sürecek olan zirve, Cumhurbaşkanı Gül'ün kapanış konuşmasıyla sona erecek.

2- Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'da, Afganistan ve Afganistan'a komşu ülkeler ile gayri resmi istişare kahvaltılı toplantıya katılıyor.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan Amerikan Federasyonu Başkanı Dr. Aras Konjhodziç'i, parti genel merkezinde kabul edecek.

4- AK Parti MYK, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

5- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Namık Korhan'ı makamında kabul edecek.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ankara Sanayi Odası 6. Organize Sanayi Bölgeleri Başkanlar Toplantısı'na katılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nde, "Dünya Çocuk Kitapları Haftası"nın açılışına katılacak.

8- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2010 yılı bütçeleri görüşülecek.

9- DP Genel İdare Kurulu, Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk başkanlığında eski Anavatan Genel Merkezi'nde toplanacak.

10- TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın olağanüstü toplanacak meclisine konuk olacak.

11- İzmir Ticaret Odası, İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı arasında "Veri Paylaşımı Protokolü" imzalanacak.

12- Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 71. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

13- Dolmabahçe Sarayı'nda "Belge ve Fotoğraflarla Atatürk ve Milli Saraylar Sergisi" açılacak ve "71. Ayrılık Yılımızda Atatürk Klasikleri" konseri gerçekleştirilecek.

14- Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Adalet, Entegrasyon ve Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Jörg Uwe Hahn başkanlığındaki bir heyet, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.

15- Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından, Yunan yönetmen Theodoros Angelopoulos'a törenle onursal doktora unvanı verilecek.

16- Elmasçılar, ÖTV'nin kaldırılmasını istiyor.

- İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Üçkardeş: "ÖTV kaldırılıp, sadece yüzde 4-6 gibi KDV uygulanırsa, sektördeki kaçak önlenir."

- "Elmas kesiminde Belçika'nın bıraktığı boşluğu Türkiye doldurabilir ve bölgenin elmas kesim üssü olabilir. Yeter ki vergiyle ilgili düzenlemeler yapılsın."

- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan: "Bu ürünlerin ÖTV ve KDV'sinde gerekli düzenlemeleri yaparsak, bunlar işlenip, katma değeri ülkemizde kalır ve yeniden ihraç edilebilir."

17- İhracatçıya da vergi notu...

- İhracatta KDV iadelerinde "risk analiz projesi" devreye sokuluyor.

- Kod sisteminde sahte belge kullananlar "en riskli grup" içinde yer alacak, bunların ortaklık ilişkisi içinde olduğu kişiler de "riskli" gruba dahil edilecek.

- Yeni sistemde, notu yüksek olan ihracatçı KDV iadesini hemen alırken, not düştükçe iade zorlaşacak.

18- KSSY, AB ortalamasının altında kaldı.

- Türkiye'nin kamu sabit sermaye yatırımlarının (KSSY) GSYH içindeki payı yüzde 3,2 ile yüzde 3,7'lik AB ortalamasının gerisinde kalacak.

- Bu yıl, söz konusu oranın ABD'de yüzde 4,3, Japonya'da da yüzde 3,2 olacağı tahmin ediliyor.

- Türkiye, 2010 yılında 41 milyar lira KSSY öngörürken, yatırımlarda en fazla payı 13,4 milyar lirayla ulaştırmaya ayırmayı öngörüyor.

19- Seyrantepe Spor Kompleksi şantiyesinde, yapımı Varyap-Uzunlar iş ortaklığı tarafından üstlenilen projeyle ilgili, TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi ve Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş'ın da katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

20- Bank Asya 1. Lig'de 12. haftanın son maçı, İzmir'de Karşıyaka ile Bucaspor arasında yapılacak.

21- Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, "All Star" organizasyonuyla ilgili, İstanbul'da basın toplantısı düzenleyecek.

22- Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ile Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, Dünya Ümitler ve Gençler Karate Şampiyonası'nın tanıtımı amacıyla İstanbul'da basın toplantısı yapacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber