ATM'lerde kart sahiplerine ücret bilgisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 13 Kasım 2009 tarihinden itibaren, müşteri olmadığı bir başka bankanın ATM'sinden bakiye sormak veya para çekmek isteyen banka kartı kullanıcılarının işlem öncesinde ödeyecekleri ücret konusunda ATM ekranından bilgilendirileceğini bildirdi.

BKM'den Ortak ATM Paylaşımı ile ilgili yeni gelişmelere ilişkin açıklamada, 13 Kasım Cuma gününden itibaren, müşteri olmadığı bir başka bankanın ATM'sinden bakiye sormak veya para çekmek isteyen banka kartı kullanıcılarının işlem öncesinde ATM ekranından bilgilendirileceği belirtilerek, kart kullanıcılarının söz konusu ücretlendirme ile ilgili bilgilendirme mesajı sonrası işleme devam edebilecekleri ya da işlemden vazgeçebilecekleri ifade edildi.

BKM tarafından yapılan açıklamada, Ortak ATM paylaşımından faydalanmak isteyen kart kullanıcılarına yönelik şu bilgilere de yer verildi:

"Ücretlendirme, tamamen bankaların kendi inisiyatifleri doğrultusunda gerçekleşmektedir. Söz konusu hizmet bedeli, bakiye sorgulama/para çekme işleminin yapılacağı ATM'nin bankası tarafından değil, kullanıcının banka kartını kullandığı banka tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle bu bedel kullanıcının banka kartının ATM'si hariç, o banka kartı ile işlem yapılan tüm ATM'lerde aynıdır.

Bankalar kendi müşterilerine, başka banka ATM'sinden para çekme/bakiye sorma işlemi yapmaları durumunda ödemeleri gereken hizmet bedelini, e-posta, SMS, posta gibi farklı iletişim kanalları ile de duyurmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber