Kızılay Derneği, 275 lira bedelle vekaleten kurban kesecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kızılay Derneğinin, Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği kampanyayla dini vecibelere uygun şekilde kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için 275 lira bedel karşılığında vekaletle kurban kesimi yapacağı bildirildi.

Kızılay'ın "vekaletle kurban kesimi" kampanyası, İzmir'de, Ege Bölgesi'ndeki Kızılay il ve ilçe şube yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, toplantıda yaptığı konuşmada, Kızılay olarak kurban ibadetini bağış yoluyla gerçekleştirmek isteyenler için 4 yıl önce çok haklı ve doğru bir proje ortaya koyduklarını ve bu alanda model oluşturduklarını belirtti.

Ortaya koydukları "vekaletle kurban kesimi modeli"nin, bu konuda en üst otorite konumundaki Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da örnek gösterildiğini ifade eden Küçükali, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kurban bağışı yoluyla her yıl, yaklaşık 2 milyon hisse kurban kesilmesi lazım. Her hisse en az 15 kilogram ete karşılık gelse, bu toplamda 30 milyon kilogram et anlamına gelir. Türkiye'de 10 milyon ihtiyaç sahibi hane olduğu varsayılsa, hane başına kurban bayramında en az 3 kilogram et girmesi lazım. Peki giriyor mu? Hayır. Nerede bu etler? Yok, buharlaştı mı? Dolayısıyla, Türkiye'de kurban kesiminde çok ciddi bir istismar var, bize düşen bu istismarı yoksulun adına çözmemizdir. Bizim görevimiz, fakirin, yoksulun evine, onun ihtiyacını karşılayacak daha fazla malzemenin girmesini sağlamaktır."

KESİM GARANTİSİ

Küçükali, ortaya koydukları modelle kurban kesimi için bağışta bulunan vatandaşların kurban kesimlerinin, Türkiye Noterler Birliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Et Balık Kurumu (EBK) iş birliğiyle yurt içinde Erzurum, Ağrı, Van ve Bingöl'deki EBK kombinalarında, yurt dışında da Kosova'da Sancak, Gilan, Mamuşa, Bosna Hersek'te Prizren ve Sudan'da Darfur bölgesinde yapılacağını bildirdi.

Küçükali, kurban kesimlerinin, Kızılay görevlisinin vereceği vekaletle, noter huzurunda ve diyanet görevlisinin denetiminde görüntü kaydı alınarak yapılacağını ve sonrasında elde edilen etlerin tamamının yurt içi ve dışında konserve kuşbaşı et ve kıyma olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber