Devlet, 1 lira alacağını 5 lira harcayarak tahsil etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2009 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Vergi Dairesi Müdürlüğü, 1 lira tutarındaki alacağını tahsil etmek için 5 lira harcayarak mükellefe ödeme emri gönderdi. Geçmiş döneme ait motorlu taşıt vergisi borcu olduğu söylenen Hüseyin Yalçın, bir memur hatasından kaynaklandığını düşündüğü 1 liralık borç için, devletin kâğıt gideri ve harcanan mesai hariç 5 lira harcamasına bir anlam veremediğini ifade etti.

İlginç olay, üzerinde 'T.C. Maliye Bakanlığı' yazan zarfın, postacı tarafından Hüseyin Yalçın'ın ikamet adresine ulaştırılmasıyla başladı. Özel bir hastanede doktor olan Yalçın, biraz endişeli biraz da korkarak açtığı zarftan ismine düzenlenmiş 1 lira tutarındaki ödeme emrini görünce şaşkına döndü.

Yalçına gönderilen ödeme emrinde şu bilgilere yer verildi: "Yukarıda mahiyeti ve tutarı gösterilen borçlarınız vadesi geçtiği halde ödenmemiştir. Bu ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde adı geçen vergi dairesi / mal müdürlüğü veya bunlar adına tahsile yetkili olanlara ödemeniz veya borcunuzu karşılayacak değerde mal bildiriminde bulunmanız, haczi kabil malınız yoksa bildirmeniz gerektiği önemle tebliğ olunur."

Vergi dairesinin, kâğıt giderleri hariç 5 liralık posta masrafı yaparak mükellefe ulaştırdığı 1 liralık ödeme emrinin neyle ilgili olduğu ise Sivas Vergi Dairesi Başkanlığı Site Vergi Dairesi Müdürlüğü'nde ortaya çıktı. Yanlışlık olduğu düşüncesiyle vergi dairesine giden Dr. Hüseyin Yalçın'a, 2004 yılına ait motorlu taşıt vergisi borcu olduğu söylendi.

Yalçın, dairede çalışan memurların da gülmesine neden olan ve aradan 5 yıl geçmesine rağmen herhangi bir bildirimde bulunulmayan 1 liralık borcu, yasal faiziyle birlikte 2,60 lira olarak ödeyerek vergi borcundan kurtuldu.

Hüseyin Yalçın şimdi şu sorunun cevabını merak ediyor: "Devletin alacağının takibini yapmasına saygı duyuyorum. Ancak bir memur hatasından kaynaklandığını düşündüğüm 1 liralık borç için, kâğıt masrafı ve harcanan mesai hariç 5 lira harcayarak ödeme emri gönderilmesi neyle izah edilebilir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber