Kalite ödülü alan Devlet hastanesi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KalDer'in ?Büyük Ödül'ü Borusan Lojistik'e gitti. ?Mükemmellikte Süreklilik' Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne, ?Başarı Ödülü' ise İstanbul Deniz Otobüsleri'ne verildi

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve TÜSİAD tarafından bu yıl 17'incisi düzenlenen ?Ulusal Kalite Ödülü' töreninde, Mükemmellikte Süreklilik Ödülü'nü Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, ?İşletmeler Kategorilerinde' Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü Borusan Lojistik, Ulusal Kalite Başarı Ödülü'nü ise İstanbul Deniz Otobüsleri kazandı.

KalDer tarafından yapılan açıklamada, ?Ulusal Kalite Ödülü, toplam kalite uygulamalarında kuruluşlara sadece referans çerçeve olmanın yanı sıra, küresel pazarlarda da rakiplerine oranla farklılaşma yaratacak temel noktaları öne çıkarmada en önemli yol göstericidir. Küreselleşen dünyada rekabetin en temel unsur olduğu düşüncesinden hareketle, Ulusal Kalite Ödülü, kuruluşlara farklılaşmada öncelik kazandıran etkendir? denildi.

En büyük kalite etkinliği

Ulusal Kalite Ödülleri'nin, kalite alanındaki Türkiye'nin en büyük ve itibarlı kalite etkinliği olduğunu belirten Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, ?Kalite Ödülleri, kurum, kuruluş ve işletmelerin yönetsel yeterlilikleri ile ürün ve hizmetlerini sunmada ulaştıkları kalite ve mükemmellik düzeyini ölçen, kalite kültürünün bir yaşam biçimi olarak yaygınlaşmasına önemli katkı sağlayan, mükemmelliği özendiren ve ödüllendiren süreçlerdir? dedi.

Türkiye'de kalite kültürünün artması ve toplam kalite yönetim felsefesinin yaygınlaştırılmasında ulusal kalite ödüllerinin önemli rol oynadığını dile getiren Durman şöyle dedi:

Kalite yaşam biçimi oldu

?İşletmeler' kategorisinde 2 kuruluşumuz ulusal kalite ödülü için başvurmuştur. EFQM Mükemmellik Modeli esas alınarak yapılan değerlendirme sonucunda bu kuruluşların her ikisi de finalist olma başarısını göstermiştir. Yine bu yıl bir kurumumuz ?Mükemmellikte Süreklilik Ödülü' için başvuruda bulunmuştur.

Kendilerini, ödül sürecinde finalist konuma ulaşmış olmalarından ve ülkemizde Toplam Kalite Yönetimi'nin bir yaşam biçimi olarak yaygınlaştırılmasındaki değerli katkılarından dolayı kutluyorum. Bu öncü rollerini gelecek yıllarda da devam ettirmelerini umuyor ve diliyorum.

Diğer taraftan, yine bu yıl 11 kurum ve kuruluşumuz, Mükemmellikte Kararlılık ve 17 kurum ve kuruluşumuz da Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi almaya hak kazanmıştır. Bu kurum ve kuruluşlarımızı da yürekten kutluyor, mükemmellik yolculuklarında başarılarının devamını diliyorum.?

ÖDÜL SÜRECİ

Büyük Ölçekli İşletmeler Kategorileri'nde finale kalan 2 kuruluş saha ziyaretlerinde EFQM Mükemmellik Modeli kriterlerine göre değerlendirildiler. Ödüle hak kazanan kuruluş, akademisyenler ve toplam kalite yönetimi uygulayan kuruluşların üst düzey

yöneticilerden oluşan ödül jürisi tarafından kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber