Türk Sağlık-Sen YÖK'ün 'sağlık önlisans programı' kararını Danıştay'a taşıdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2009 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun 'laborant ve veteriner sağlık önlisans programını sağlıkla ilgili bir üst öğrenim kabul etmemesi' kararını Danıştay'a taşıdı.

Türk Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Mustafa Köse, il binasında düzenlediği basın açıklaması ile YÖK'ün aldığı kararı eleştirdi.

YÖK Genel Kurulu'nun, sağlık çalışanları için 2006 yılında üst öğrenim olarak kabul edilen Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı hakkında 04 Kasım 2009 tarihinde sağlık çalışanları için üst öğrenim olmadığına dair karar aldığına değinen Köse, YÖK'ün bu kararı hangi kriterlere göre aldığını anlayamadıklarını aktardı.

Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur.' gibi bir tavırla alınan bu kararın binlerce sağlık çalışanını mağdur ettiğini ifade eden Mustafa Köse, "YÖK, sağlıkla alakalı 'üst öğrenim değildir' dediği bu okul için sağlık çalışanlarına neden sınavsız geçiş hakkı vermiştir?, 2006 yılında aldığı karar doğrultusunda bu okullara kayıt yaptıran ve mezun olan meslektaşlarımızın emeği ve harcadığı masraflar yok sayılmıştır. Bu haktan bu güne kadar faydalanan meslektaşlarımızın kazanılmış hakları ne olacaktır? Bu okulların üst öğrenim sayılması kararına istinaden bu okula kayıt yaptıran ve halen okumakta olan sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin önüne nasıl geçilecektir?" gibi sorular yönetti.

Mustafa Köse, kazanılmış hak kaybı anlamına gelen bu karar ile ilgili olarak Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak Danıştay'da dava açtıklarını söyledi.

Köse, "Yargının sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin önüne geçeceğini ümit ediyoruz. Sağlık çalışanları kazanılmış haklarının gasp edilmesine gerekli tepkiyi göstermelidirler. Sendika olarak bu konuda faks eylemi başlattık. YÖK almış olduğu kararı tekrar gözden geçirmeli ve yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçmelidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber