Pratisyen doktor başhekim olarak atandı

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2009 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pratisyen doktor olan Meryem Dişli Sapanca Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı.

MURAT UYGUN

SAKARYA - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde CHP ve MHP ilçe başkanları ile belediye meclis üyeleri, eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin pratisyen doktor olan akrabası Meryem Dişli'nin Sapanca Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atanmasına tepki gösterdiler.

Sapanca Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen CHP Sapanca İlçe Başkanı Gürbüz Akyürek ile MHP İlçe Başkanı Lütfü Kılıç, iki partinin belediye meclis üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptılar. Hastanenin başhekiminin görevden alınarak yerine eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin yeğeni Meryem Dişli'nin atanmasını siyasi bir karar olarak nitelendiren CHP ve MHP üyeleri bu durumun AKP kadrolaşmasının yeni bir örneği olduğunu belirttiler. Basın açıklamasını okuyan MHP İlçe Başkanı Lütfü Kılıç, ?Sapanca ilçe hastanesinin eski başhekimi siyasetçilerimizin tercihi ile görevinden alınmış ve yerine yeni başhekim olarak Meryem Dişli atanmıştır. Ancak yeni atanan başhekim hastane içerisindeki tutum ve davranışları ile sağlık çalışanları arasında rahatsızlığa neden olmuştur. Başhekim sağlık çalışanları arasında yaptığı yanlı uygulamaları ile huzursuzluk yaratmaktadır? dedi.

Başhekim Dişli'nin psikolojik sorunları olduğuna ilişkin raporu gösteren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Psikolojik sorunları olan ve bu hususta doktorluk görevi olarak nöbet dahi tutamayacağına ilişkin rapor alan biri, neden ilçe hastanesine başhekim olarak atanmıştır??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber