Türkiye şehitlerini uğurladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2009 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde hain bir saldırı sonucu şehit olan Mehmetçikler memleketlerinde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Onbaşı Cengiz Sarıbaş, İstanbul'da toprağa verildi.

Şehit Onbaşı Sarıbaş için, Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, annesi Gülyaz Sarıbaş, baba Talip Sarıbaş, ablası Türkan Kayhan, ağabeyi Vural Sarıbaş ile dayısı Fikri Şahin taziyeleri kabul etti.

Yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durduğu gözlenen Gülyaz Sarıbaş, oğlunun tabutuna sarılarak ağladı. Baba Talip Sarıbaş'ın da törende güçlükle ayakta durduğu görüldü. Fikri Şahin de taziyeleri kabul ettiği sırada fenalaştı.

Kılınan cenaze namazında bir konuşma yapan Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, haince yapılan saldırıların kendilerini daha fazla üzdüğünü belirterek, ''Devletimiz, Ordumuz, Emniyetimiz, bunlara fırsat vermeyecektir. Bu hainleri, ölü ya da diri adaletin önüne getireceklerdir. Türk ordusunun ve Türk milletinin başı sağ olsun, şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye konuştu.

Şehit Sarıbaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra askerler tarafından omuza alınarak top arabasına konuldu. Bir süre kortej eşliğinde bu şekilde taşınan cenaze, daha sonra cenaze aracına alınarak Edirnekapı Şehitliği'ne götürülerek defnedildi.

Törene, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Türkiye Değişim Hareketi Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve bazı ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene katılan vatandaşlardan bazıları çeşitli sloganlar attılar.

Şehit Er Cengiz Sarıbaş'ın, acemi birliğini Manisa Kırkağaç'ta yaptığı ve bayramda ailesinin yanına izne geldiği öğrenildi.

Bu arada, Şehit Sarıbaş'ın cenazesi camiye getirildiği sırada, emekli albay olduğunu belirten Gülcemal Karakoç, tabutun başında bir şiir okudu.

Öte yandan, cenaze namazı kılınmadan önce Bahçelievler Alperen Ocakları üyesi bir grup, cami önüne sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Bu grubun camiye girişine güvenlik güçlerince izin verilmedi. Grubun, cenaze namazının ardından tekrar sahil yolundan yürümek istemesi üzerine Çevik Kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Yürüyüşe devam eden grupla polis ekipleri arasında yaşanan arbedenin ardından sahil yoluna çıkan grup, yolun Sirkeci yönünü trafiğe kapattı.

Sloganlar atarak Sirkeci yönüne doğru yaklaşık bir kilometre yürüyen grubun önü güvenlik güçlerince kesildi. Grup daha sonra dağıldı ve trafik normale döndü.

- ŞEHİT JANDARMA ER FERİT DEMİR, MUŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Tokat'taki saldırıda şehit olan Jandarma Er Ferit Demir, Muş'ta düzenlenen törenle toprağa verildi.

Muş'un Malazgirt İlçesi Erencik köyünde düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanetttin Aktı, komşu illerin askeri yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit cenazesi gelmeden önce bir açıklama yapan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, "Bu acıyı durdurmak için adımlar atılıyor. Fakat bazıları bu konuda beklenen desteği vermiyor. Artık herkesin üzerine düşen dersi çıkarması gerekiyor. Artık analar ağlamasın. Biz ağlamayalım." dedi.

Törene katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Ben Tokatlıyım. Tokat benim memleketim. Mehmetçik Tokat'ta benim akrabalarımın huzuru ve refahı için görev yaparken şehit olmuştur. Ben de burada terörle mücadele için halkın huzuru için Bitlis'te görev yapıyorum. Bu nedenle artık ağlayacak göz yaşımız kalmamıştır. Analar ağlamasın artık bu acı dinsin." diye konuştu.

AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, "Ülkede ne zaman sorunları çözmeye yönelik çalışmalar olursa o sıralarda bir yerlerden olay çıkıyor. Acımız çok büyük şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize de sabır diliyorum."şeklinde konuştu.

Daha sonra, şehit Ferit Demir'in cenazesi helikopterle baba ocağına getirildi. Şehidin tören alanına gelmesi ile acı feryatlar yükselmeye başladı.

Anne Muteber Demir al bayrağın içinde sarılı olan oğlunun cenazesini göz yaşları ile karşıladı. Muteber Demir'i sakinleştirmek ise görevli bayan komutanlara düştü. Şehit cenazesine katılan vatandaşlar terörü lanetleyen sloganlar attılar. Yapılan konuşmaların ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin ağabeyi Mahsum Demir ve akrabaları cenaze töreninde fenalık geçirdiler.

Şehit Jandarma Er Ferit Demir'in cenazesi daha sonra göz yaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

- ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HARUN ARSLANBAY SUGÖZÜ KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Harun Arslanbay'ın cenazesi Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü köyünde toprağa verildi.

Yumurtalık Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Sugözü köyüne getirildi. Dualarla toprağa verilen şehidin tabutunun üzerindeki Türk Bayrağı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından üç kez öpülerek şehidin eşi Demet Arslanbay'a, şehidin fotoğrafı da babası Hamdi Arslanbay'a verildi.

Bu arada, cenaze töreni sırasında bazı vatandaşların ''demokratik açılım'' girişimine sloganlar atarak tepki gösterdiği gözlendi. Baba Hamdi Arslanbay ise, ''Şehit cenazesine siyaset karıştırmayın'' diyerek bu kişileri uyardı.

Bakan Yıldız, daha sonra şehidin babasını makam aracına alarak mezarlıktan Köy Konağı'na götürdü. Bakan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, ''Terör mutlaka bitirilecektir. Hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Buradaki halkı vakur duruşundan dolayı kutluyorum. Hepimizin başı sağ olsun." dedi. Türkiye'nin her karışından terörü temizleyeceklerini aktaran Bakan Yıldız, "Vatan toprağının her karışı bizim. Mili birlik projemiz devam ediyor. Terörü kökünden kazıyacağız. Edirne'den karsa, Hatay'dan Sinop'a bir karış toprağımızda terör kalmayacak. Bunun başka çaresi de yok zaten." dedi.

Törenlere, Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve diğer ilgililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- ŞEHİT ER FATİH YONCA GÖZ YAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyünde teröristlerin kurduğu pusuda şehit düşen Jandarma Onbaşı Fatih Yonca, memleketi Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hatay'ın İskenderun İlçesine bağlı Bekbele beldesi Orhangazi köyünde yaşayan Fatih Yonca'nın Türk bayrağına sarılı tabutu konvoy eşliğinde İskenderun Garnizon Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından Bekbele Beldesi Merkez Camii'ne getirildi.

Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca'yı son yolculuğunda binlerce Hataylı yalnız bırakmadı.

Hatay'ın merkezi ilçesi Antakya başta olmak üzere, Kırıkhan, Yayladağı, Reyhanlı, Erzin, Dörtyol, Belen, İskenderun ilçesi ve çevre beldelerinden binlerce halk Türk bayrakları ile Bekbele beldesine akın ettiler.

Bekbele Beldesi tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Şehit Onbaşı Fatih Yonca için Merkez Camii önünde Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutuna annesi Gülsüm Sönmez, kardeşi Hakan Yonca, ninesi Zühre Bilgin, teyzesi Zehra Bilgin ağıtlar yaktı.

Acılı anne oğlunun fotoğrafını havaya kaldırarak, "Yeşil gözlü oğlum. Bak herkes senin için toplandı. Canım oğlum, beni böylemi bırakıp gidecektin." diye ağıtlar yaktı.

Şehid Yonca'nın yakınları ise ağıtlar içerisinde, "Bu terör olayları inşallah son bulur, yiğidim askerim, şehidim" diyerek feryat etti.

Şehit Fatih Yonca'nın cenaze törenine Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Abdulhadi Kahya, Mustafa Öztürk, CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, Hatay Valisi M. Celaleddin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, protokol üyeleri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Şehit Onbaşı Yonca'nın cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazı sonrası omuzlara alınan Faih Yonca'nın Türk bayrağına sarılı tabutu binlerce vatandaşın katılımı ile bir süre omuzlarda taşındı.

Hatay halkı cenaze töreninde terör olaylarını protesto eden sloganlar atarken, öğrencilerde 'Kahrolsun PKK' diyerek slogan attılar. Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca Bekbele Şehitliği'nde toprağa verildi. (CİHAN,AA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber