Dolapdere'de provokasyon itirafı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolapdere'deki olaylarda silah çeken üç kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken olaylarda vurulan ve onu hastaneye götüren bir kişi tutuklandı

İSMAİL SAYMAZ

İSTANBUL - Dolapdere'de, DTP'lilere tabanca doğrulturken fotoğrafları çekilen üç saldırgan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; o esnada açılan bir ateşle ayağından vurulduğu ileri sürülen DTP sempatizanı Şevket A. ile onu hastaneye götüren Nuredin D., yine fotoğrafa dayanılarak ?terör örgütüne üye olmak ve mala zarar'dan tutuklandı.

Avukatları Hasari Yenice'nin verdiği bilgiye göre, iki DTP'linin tutuklanmasına ?kanıt' gösterilen iki fotoğraf şöyle: Şevket A.'nın DTP önündeki basın açıklamasına katılan kitlenin içindeyken, Nuredin D.'nin ise Şevket A.'yı hastaneye kaldırırken çekilmiş görüntüleri...

Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatması sonrası DTP İstanbul İl Örgütü, 13 Aralık'ta Tarlabaşı'ndaki binası önünde protesto açıklaması yaptı. Eyleme, aralarında 39 yaşındaki esnaf Şevket A. ile 18 yaşındaki işçi Nuredin D.'nin de bulunduğu değişik ilçelerden partililer katıldı. Partililer açıklama sonrası evlerine dönmek üzere Dolapdere'ye yöneldi. DTP'lilerin iddiasına göre, Romanların oturduğu Dilbaz Sokak'ta toplanan grup kendilerine silahla saldırdı. Dilbazlılara göreyse saldıran taraf, DTP'lilerdi.

Tanışmıyorlardı

Şevket A.'nın savcılık ve mahkeme ifadelerine göre, evine gitmek üzere kitleyle Dolapdere'ye indi. Bu sırada silah sesi duydu, bacağında ağrı hissetti. Yaklaşık 80-100 metre ileride, eli silahlı erkek şahsı gördü. Yaralandığını anlayınca, yanından geçen, öncesinde hiç tanımadığı Nurettin D.'den yardım istedi.

Nuredin D. de aynı makamlarda verdiği belirtilen ifadesine göre ara sokaklardan ellerinde tüfekler ve bıçaklar olan grup üzerlerine yürüyordu. Birden silah patladı. Şevket A. yerde yaralı yatıyordu.

Nuredin D., Şevket A.'yi araca bindirerek Haseki Hastanesi'ne götürdü. Bu sırada polis, onları gözaltına aldı. Avukatları Yenice'nin iddiasına göre Şevket A., ayağındaki mermi çıkarılmadığı ve tedavisi bitmediği halde doktorun oluruyla hastaneden çıkarılıp sorguya götürüldü.

İki kişi ?terör örgütü üyeliği ve kamu malına zarar vermek'ten savcılığa çıkarıldı. İfadelerinde, ?kanıt' olarak iki fotoğraf gösterildi. O iki fotoğraf şunlardı: Şevket A.'nın DTP önündeki açıklamada sırasında kitle içindeyken, Nureddin D.'nin de Şevket A.'yı hastaneye götürmek üzere araca bindirirken çekilmiş anları...

Şüpheliler fotoğraflarıı kabul ederken, diğer suçlamaları reddetti. Fakat bu ?kanıtlara' dayanılarak tutuklandılar. Tutuklanmayı gerektirecek ?kanıt' bulunmadığını savunan Avukat Yenice, şöyle devam etti: ?Fotoğraflar dışında ne parmak izi, ne de mala zarar verirken ya da taş atarken video kaydı var. Hukuk eliyle ayrımcılık yapıldı. Kendisi yaralı olduğu halde, vuranlar bırakıldı. Hukuki değerlendirmesini bile yapamıyorum. Neden tutuklandılar, anlamadık.? Bu iki kişinin tutuklandığı saatlerde, DTP'lilere silah doğrulTan üç saldırgan, ?Panik yaratacak şekilde silah kullanmak'tan tutuksuz yargılanmak üzere bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber